Νέα στοιχεία για την απόδραση του τραπεζίτη Όσβαλντ – Έκανε γυμναστική πριν εξαφανιστεί

Νέα στοιχεία για την απόδραση του τραπεζίτη Όσβαλντ - Έκανε γυμναστική πριν εξαφανιστεί

Χρονομετρημένες φαίνεται να είχε τις ενέργειες διαφυγής του ο Ζαν Κλοντ Οσβαλντ σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ  

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου ο Γαλλο-ελβετός τραπεζίτης που αναζητείται από τις Αρχές, την ημέρα της εξαφάνισής του έκανε στατικό ποδήλατο στη βεράντα του διαμερίσματος στου Ζωγράφου για μία ώρα σχεδόν.

Αυτόπτες μάρτυρες τον είδαν λίγα λεπτά μετά την προσέλευσή του στο διαμέρισμα, συνοδεία αστυνομικών, έπειτα από την εκδίκαση της υπόθεσής του, να βγαίνει στη βεράντα και με αθλητική περιβολή να κάνει γυμναστική.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί εκτιμούν πως ο καταζητούμενος ήθελε να δει αν τον παρακολουθούν, να μην κινήσει υποψίες και να αποπροσανατολίσει τις διωκτικές αρχές, στην περίπτωση που τον είχαν υπό επιτήρηση. Ο Ζαν-Κλοντ Οσβαλντ φαίνεται να είχε χρονομετρήσει τις ενέργειες φυγής του, γι’ αυτό άφησε και την πόρτα του σπιτιού ανοιχτή για να μη χάσει χρόνο, όπως εκτιμούν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. Στο μεταξύ, από τις πρώτες έρευνες φαίνεται να έχει αποκλειστεί σε μεγάλο ποσοστό το ενδεχόμενο διαφυγής του στο εξωτερικό ενώ εκτιμάται ότι πιθανότατα έχει βρει καταφύγιο στην Αττική ή την επαρχία.

Δεν αποκλείεται να επιχειρήσει να διαφύγει από την Ελλάδα με κάποιον άλλο τρόπο, οδικώς ή ακτοπλοϊκώς, γι’ αυτό έχει δοθεί σήμα σε όλους τους μεθοριακούς σταθμούς της χώρας και τα λιμάνια για ένταση των ελέγχων εντοπισμού του. Οι αστυνομικές αρχές έχουν λάβει τουλάχιστον 10 πληροφορίες παρουσίας ή κίνησης του καταζητούμενου σε διάφορα σημεία της Αττικής, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Ο Ζαν-Κλοντ Οσβαλντ συνελήφθη αρχές Απριλίου του 2015 στο Αμπου Ντάμπι, έπειτα από ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που είχε εκδώσει ο τότε εισαγγελέας Γιάννης Αγγελής.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.