Αδελφός Ζακ Κωστόπουλου: Δολοφονήθηκε όπως ο Παύλος Φύσσας και ο Σαχζάτ Λουκμάν

Αδελφός Ζακ Κωστόπουλου: Δολοφονήθηκε όπως ο Παύλος Φύσσας και ο Σαχζάτ Λουκμάν

«Ο Ζακ Κωστόπουλος δολοφονήθηκε σαν τον Σαχζάτ Λουκμάν και τον Παύλο Φύσσα» τονίζει ο αδελφός του, Νίκος Κωστόπουλος.

Με ανοιχτή επιστολή του μέσα από την πρωτοβουλία «Justice For Zak/Zackie», ο αδελφός του Ζακ έστειλε το δικό του μήνυμα συμπαράστασης με αφορμή την αυριανή πανελλαδική ημέρα δράσης για τη δίκη της ναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή»:

«Αυτοί που διέπραξαν αυτά τα εγκλήματα ισχυρίζονται ότι είναι απειλή οι μετανάστες, οι ομοφυλόφιλοι, οι τρανς, οι τοξικοεξαρτημένοι, οι αλλόθρησκοί, οι διαφορετικοί. Στην πραγματικότητα δεν είναι οι ίδιοι «κανονικοί» άνθρωποι. Είναι αποτρόπαιοι και αδίστακτοι, όπως οι πράξεις τους. Έχουν το θράσος να καταστρέφουν τις ζωές ανθρώπων και των οικογενειών τους».

Ολόκληρη η επιστολή του Νίκου Κωστόπουλου:

«Πριν από δύο μήνες ο αδερφός μου δολοφονήθηκε άγρια στο κέντρο της Αθήνας. Πριν από μερικά χρόνια δύο νέοι άνθρωποι , ο Σαχζάτ Λουκμάν και ο Παύλος Φύσσας , επίσης, δολοφονήθηκαν με φασιστικό τρόπο. Αυτοί που διέπραξαν αυτά τα εγκλήματα ισχυρίζονται ότι είναι απειλή οι μετανάστες, οι ομοφυλόφιλοι, οι τρανς, οι τοξικοεξαρτημένοι, οι αλλόθρησκοί, οι διαφορετικοί. Στην πραγματικότητα δεν είναι οι ίδιοι «κανονικοί» άνθρωποι. Είναι αποτρόπαιοι και αδίστακτοι, όπως οι πράξεις τους.

Έχουν το θράσος να καταστρέφουν τις ζωές ανθρώπων και των οικογενειών τους. Καθένας από αυτούς τους τρεις είχε όνειρα, διαφορετικά, μα ανθρώπινα και γενναία. Ο Λουκμαν όνειρα για μια καλύτερη ζωή στη χώρα μας, ο Φύσσας όνειρα για μια ζωή χωρίς φασισμό μα μονάχα σεβασμό για όλους, ο Ζαχαριάς όνειρα για μια ζωή που να χωράει όλους τους ανθρώπους με ποικιλία και ελευθερία. Είμαστε όμως εδώ, δίπλα στις οικογένειες που πενθούν και αγωνίζονται για μια κοινωνία που θα χωράει τους πάντες. Γιατί δεν θέλουμε αλλά θύματα και απαιτούμε δικαιοσύνη. Για κάθε Λουκμαν, για κάθε Φύσσα, για κάθε Ζαχαρία.

Νίκος Κωστόπουλος»

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.