Εν μέσω κρίσης αυξήθηκαν οι μισθοί στο Δημόσιο – Μετακλητοί σε υπουργεία οι τυχεροί

Εν μέσω κρίσης αυξήθηκαν οι μισθοί στο Δημόσιο - Μετακλητοί σε υπουργεία οι τυχεροί

Αύξηση 17% στους μισθούς των μετακλητών υπαλλήλων έκανε η κυβέρνηση.

Tα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας μέσω «Εργάνης» δείχνουν ότι μέσα σε τρία χρόνια οι συμβασιούχοι που υπηρετούν στο Δημόσιο με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου είτε αορίστου είτε ορισμένου χρόνου, αλλά και οι μετακλητοί υπάλληλοι σε γραφεία βουλευτών, σε υπουργεία κ.λπ. είδαν τις αποδοχές τους να αυξάνονται κατά 16,7%.

Για την ακρίβεια, σύμφωνα με τα στοιχεία, οι μισθοί αυξήθηκαν από τα 1.286,6 ευρώ που ήταν το 2014 στα 1.502 ευρώ το 2017.

Την ίδια περίοδο, με βάση επίσης τα στοιχεία της «Εργάνης», μειώθηκαν οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα κατά 2,9%, έπεσε δηλαδή ο μέσος μισθός από τα 1.011,2 ευρώ το 2014 στα 982,4 ευρώ το 2017. Eνώ σύμφωνα με τα στοιχεία ο ένας στους τέσσερις εργαζόμενους έχει μισθό πείνας στα 500 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι και η Κομισιόν στην πρώτη μεταμνημονιακή της έκθεση ρίχνει τα καρφιά της στον Ευκλείδη Τσακαλώτο για τις αυξήσεις που δόθηκαν στους υπαλλήλους του ΥΠΟΙΚ, μια κίνηση που κρύβει τους εξής δύο κινδύνους: Να εγείρουν ανάλογες αξιώσεις και οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι και συνεπώς να επέλθει δημοσιονομικός εκτροχιασμός.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.