Βρέθηκε το «zante girl» , το κορίτσι που αναζητούσε ο πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Βρέθηκε το «zante girl» , το κορίτσι που αναζητούσε ο πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Καμιά φορά η μοίρα παίζει περίεργα παιχνίδια. 

Ενας Αμερικανός πολιτικός ο Τζέιμς Μπέικερ, πάνω από μισό αιώνα θυμάται ένα κορίτσι που είχε βοηθήσει στη Ζάκυνθο μετά τον σεισμό του 1953. Τότε είχε ψάξει, αλλά δεν την είχε βρει, τα κατάφερε όμως τώρα εν έτει 2018.

Ολοι την ήξεραν ως το “Zante girl”! Ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζέιμς Μπέικερ επί προεδρίας Ρίγκαν και Μπους, δεν την ξέχασε ποτέ και θέλησε να την ξαναβρει με τη βοήθεια μίας οικογένειας ομογενών από το Χιούστον. Οπως θυμάται ο Μπέικερ, το κοριτσάκι τότε είχε λάβει βοήθεια από εκείνον που ήταν στο νησί ως πεζοναύτης.

Δεν ήξερε πού ήταν και αν ζούσε η γυναίκα, ήξερε όμως ότι ήθελε να την ξαναδεί. Δεν ήξερε καν το όνομά της και αν ήταν ακόμα στη Ζάκυνθο.

Τρεις φίλες του ομογενείς, οι αδελφές Christie από το Χιούστον, ήταν εκείνες που βρήκαν τη λύση και βοήθησαν τον κ. Μπέικερ που είναι φίλος τους επί χρόνια καθώς έτρωγε στο εστιατόριό τους.

Οι αδελφές Christie έψαξαν μέσω Διαδικτύου και οι αναρτήσεις τους στο site  pappaspost.com έφτασαν σε μία γυναίκα τη Λουΐζα Μόρφη, η οποία έκανε τη σύνδεση!

Το κορίτσι βρέθηκε! Είναι 71 νετών, ονομάζεται Γιοβάνα Ξιφίτα-Βυθούλκα και μαζί με τη Λουίζα Μόρφη έδωσαν συνέντευξη στο zantenewstime.gr.

Η Λουΐζα Μόρφη εξήγησε πως βρέθηκε στα ίχνη της:

«Όταν μου έστειλε μια φίλη μου το πόστ για να βάλω στις σελίδες μας στο Zakynthos Informer, κοιτούσα την φωτογραφία και με έκανε εντύπωση πως η κοπέλα μέσα στην φωτογραφία έμοιαζε με μια γνωστή μου πάρα πολύ, είχε και τα ίδια χαρακτηριστικά με την κοπέλα στην φωτογραφία κιόλας.

Όπως κοιτούσα την φωτογραφία θυμήθηκα μια ιστορία που μου έλεγε τότε ο πεθερός μου, πως παίζανε τα παιδιά στο χωράφια στην περιοχή που έμοιαζε στη φωτογραφία και έτσι ξεκίνησα την προσπάθεια να την βρω το Ζante Girl.

Αμέσως έστειλα την φωτογραφία σε μια συγγενή της φίλης μου και ρώτησα αν ήταν η γιαγιά της, χωρίς να υπολογίζω τα χρόνια κλπ. Τελικά ήταν η θεία της.
Πήρα μια φωτογραφία που είχα και την έδειξα στην αδελφή της που βεβαίωσε ότι όντως ήταν η αδελφή της…. σήμερα μιλήσαμε με την «ZANTE GIRL» ».

 

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.