Σκάνδαλο Siemens: Μια ώρα χρειάστηκε ο Όσβαλντ για να βγάλει το βραχιολάκι και να εξαφανιστεί

Σκάνδαλο Siemens: Μια ώρα χρειάστηκε ο Όσβαλντ για να βγάλει το βραχιολάκι και να εξαφανιστεί

Μία ώρα και έξι λεπτά χρειάστηκε ο Ζαν Κλοντ Οσβαλντ για να βγάλει το βραχιολάκι επιτήρησης και να εξαφανιστεί.

Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο επιτηρούμενος με σχετικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ήδη από τον Νοέμβριο του 2016, επέστρεψε στο σπίτι του στις 12:50 μ.μ. συνοδευόμενος από αστυνομικούς, μετά την παρουσία του σε δικαστήριο. Στις 13:56, κατέστρεψε τον ιμάντα της συσκευής γεωεντοπισμού που φορούσε.

Η ανάδοχος εταιρεία του συστήματος γεωεντοπισμού ενημέρωσε αμέσως την Αστυνομία, καθώς η πράξη του Οσβαλντ έγινε αμέσως αντιληπτή, ωστόσο εκείνος είχε καταφέρει να εξαφανιστεί.

Ο Ελβετός τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Οσβαλντ, κατηγορούμενος για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από μίζες για εξοπλιστικά, συνελήφθη στο Ντουμπάι, με διεθνές ένταλμα σύλληψης που είχε εκδώσει η ελληνική Δικαιοσύνη.

Τραπεζικό στέλεχος στην Dresden Bank και στη συνέχεια της BNP PARISBAS, θεωρείται πρόσωπο-κλειδί για μια σειρά από μίζες, καθώς φέρεται να ήταν ο άνθρωπος που εμπλέκεται στο ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος. ´Ηταν προϊστάμενος του επίσης κατηγορούμενου Ελληνοελβετού τραπεζικού υπαλλήλου, Φάνη Λυγινού.

Ο Ζαν Κλοντ Οσβαλντ θεωρείται κομβικό πρόσωπο για τα σκάνδαλα των εξοπλιστικών αλλά και της Siemens. Από τον Μάρτιο του 2015 ο Ζαν Κλοντ Όσβαλντ έχει κριθεί προφυλακιστέος μετά την απολογία του στους ανακριτές διαφθοράς Νίκο Τσιρώνη και Βασιλική Μπράτη.

Στις απολογίες του έμεινε πιστός στη γραμμή του «δεν γνωρίζω» για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος που διακινήθηκε ως μίζες για την υπογραφή εξοπλιστικών προγραμμάτων στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια των απολογιών του ο Ζαν Κλοντ Όσβαλντ είχε δεσμευτεί να προσκομίσει, κατάλογο με πελάτες ελβετικών τραπεζών που εμπλέκονται στο ξέπλυμα χρήματος αλλά και στοιχεία λογαριασμών οι οποίοι είχαν «υποδεχθεί» μαύρο χρήμα από τα εξοπλιστικά.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.