H Βlack Friday έρχεται και τα… σχολεία αδειάζουν!

H Βlack Friday έρχεται και τα... σχολεία αδειάζουν!

Το φαινόμενο της άδειας αίθουσας την συγκεκριμένη ημέρα προκαλεί την αγανάκτηση του κόσμου της εκπαίδευσης.

«Ναι» αδειάζουν απαντούν οι εκπαιδευτικοί και εκφράζουν φόβους ότι αύριο θα μπουν στις αίθουσες και δεν θα βρουν παιδιά να παρακολουθήσουν το μάθημα αφού οι μαθητές προτιμούν να κάνουν «κοπάνα» και να πάνε για ψώνια λόγω Black Friday.

Το φαινόμενο αυτό προκαλεί την αγανάκτηση του κόσμου της εκπαίδευσης και όπως υπογραμμίζουν οι καθηγητές «ως εκπαιδευτικοί χωρίς νουθεσίες, απαγορεύσεις και πνεύμα συντηρητισμού έχουμε χρέος, να αναδείξουμε μέσα στο μάθημα και με διάλογο αυτές τις αξίες στους μαθητές μας ενάντια στον άκρατο καταναλωτισμό, τον ατομισμό και την αγελαία συμπεριφορά. Αν στην εφηβεία ποδοπατήσεις τον διπλανό σου για να αποκτήσεις ένα φθηνό κινητό, αργότερα θα “σπρώξεις” τον συνάδελφο για μια επίσης φθηνή θέση εργασίας».

Οι καθηγητές έχουν κάθε λόγο να πιστεύουν ότι το φαινόμενο της άδειας αίθουσας θα επαναληφθεί και αύριο αφού και τα προηγούμενο χρόνια τέτοια μέρα βρέθηκαν προ εκπλήξεως όταν διαπίστωσαν ότι οι μαθητές τους, και κυρίως τα παιδιά του λυκείου προτίμησαν τα καταστήματα αντί το σχολείο .

Πέρυσι μάλιστα σε ορισμένες περιοχές της περιφέρειας παρατηρήθηκε το φαινόμενο να διοργανώνονται εκδρομές στην Αθήνα και σε άλλα μεγάλα αστικά κέντρα προκειμένου οι μαθητές να πάνε για… ψώνια σε πολυκαταστήματα.

Για το λόγο αυτό η Γ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης με ανακοίνωσή της υπογραμμίζει ότι τα προηγούμενα χρόνια κάποια Παρασκευή του Νοέμβρη «παρατηρήσαμε αυξημένο αριθμό απουσιών των μαθητών στα σχολεία μας. Ο λόγος πρωτοφανής ! Η black Friday (Mαύρη Παρασκευή) είχε έρθει και στην Ελλάδα. Μετά την “επιτυχία»” που σημείωσε επαναλαμβάνεται και φέτος. Είναι ορατό το ενδεχόμενο οι μαθητές να εγκαταλείψουν τα μαθήματα …λόγου και τέχνης προκειμένου να αποκτήσουν “πιο φθηνά”, γεγονός που ελέγχεται, τα νέα προϊόντα της… τεχνολογίας. Να περιγελάσουν ένα πρόγραμμα για την “ασφαλή χρήση του διαδικτύου” ευελπιστώντας να παίξουν το αγαπημένο τους παιχνίδι στην οθόνη του πιο εξελιγμένου iphone Χ. ΝΑ χλευάσουν μια ομαδική εργασία με στόχο να μπουν σε πολύωρη και εξουθενωτική μάχη, πιθανόν με τους συμμαθητές τους, ώστε να προσεγγίσουν πρώτοι το διεκδικούμενο προϊόν!».

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.