Επαφές ΟΤΕ με επενδυτικούς οίκους

Επαφές ΟΤΕ με επενδυτικούς οίκους

Το όραμα και την στρατηγική του Ομίλου ΟΤΕ παρουσίασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου.

O Μιχάλης Τσαμάζ, σε συναντήσεις που είχε με κορυφαίες επενδυτικές εταιρείες στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού συνεδρίου τεχνολογίας, μέσων και τηλεπικοινωνιών, που διοργάνωσε και φέτος η Morgan Stanley στη Βαρκελώνη.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, αναλύοντας το όραμα και τη στρατηγική του ομίλου, έδωσε έμφαση στον ψηφιακό μετασχηματισμό, την αλλαγή μοντέλου λειτουργίας και τη δημιουργία νέων πηγών εσόδων, μεταξύ άλλων και με την είσοδο σε νέες αγορές.

Oπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΟΤΕ, σε 15 επιμέρους συναντήσεις με στελέχη κορυφαίων επενδυτικών εταιρειών, όπως Schroders, MFS Investments Management, Amber Capital, Lancaster Investment Management, Fidelity International, Lazard Asset Management κ.ά., ο κ. Τσαμάζ ανέφερε πως η νέα εποχή απαιτεί την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου ψηφιακού «οικοσυστήματος».

Παρουσίασε το 3600 πλάνο ψηφιακού μετασχηματισμού του Ομίλου ΟΤΕ, με κεντρικούς πυλώνες την ψηφιακή εμπειρία των πελατών, τη δημιουργία υπερσύγχρονων τεχνολογικών υποδομών και το νέο εσωτερικό ψηφιακό μοντέλο λειτουργίας.

Σημείωσε επίσης, πως οι επενδύσεις που πραγματοποιεί ο όμιλος διασφαλίζουν την τεχνολογική του υπεροχή και την ενίσχυση των επιδόσεών του. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώθηκε από τα πρόσφατα οικονομικά αποτελέσματα, σύμφωνα με τα οποία τα έσοδα από ευρυζωνικές συνδέσεις υψηλών ταχυτήτων στη σταθερή και από data στην κινητή σημείωσαν εντυπωσιακή αύξηση.

Ο επικεφαλής του Ομίλου ΟΤΕ, ανέλυσε την πολιτική αμοιβών των μετόχων, που έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή και περιλαμβάνει το συνδυασμό καταβολής μερισμάτων και προγραμμάτων επαναγοράς ιδίων μετοχών. Ο επιμερισμός μεταξύ μερισμάτων και επαναγοράς ιδίων μετοχών βρίσκεται περίπου στο 65% και 35% αντίστοιχα. O κ. Τσαμάζ τόνισε πως ο στόχος για τη διάθεση 260 εκατ. ευρώ το 2018 έχει ήδη επιτευχθεί.

Όσον αφορά στην πορεία της οικονομίας, οι εκπρόσωποι του Ομίλου ΟΤΕ σημείωσαν πως η Ελλάδα ανακάμπτει, υπογραμμίζοντας πως ο όμιλος είναι στρατηγικά τοποθετημένος ώστε να αξιοποιήσει την ανάκαμψη αυτή. Στο συνέδριο που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα για τον κλάδο τηλεπικοινωνιών παγκοσμίως, τον Μιχάλη Τσαμάζ συνόδευσαν ο διευθυντής Εξαγορών, Συγχωνεύσεων και Επενδυτικών Σχέσεων του Ομίλου ΟΤΕ, Ευρίκος Σαρσέντης και ο υποδιευθυντής Επενδυτικών Σχέσεων Ομίλου ΟΤΕ, Γιάννης Μαμάκος.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.