Το Instagram βάζει στο στόχαστρο τα ψεύτικα like και σχόλια

Το Instagram βάζει στο στόχαστρο τα ψεύτικα like και σχόλια

Το Instagram ανακοίνωσε ότι βάζει στο στόχαστρο τα ψεύτικα like και σχόλια, με την ανάπτυξη νέων εργαλείων τα οποία μπορούν να εντοπίσουν λογαριασμούς που χρησιμοποιούν υπηρεσίες και εφαρμογές για να ενισχύσουν τεχνητά τη δημοφιλία τους.

Σε όποιους λογαριασμούς εντοπίζεται ότι κάνουν κάτι τέτοιο θα στέλνεται προειδοποίηση και οι χρήστες θα πρέπει να αλλάξουν τον κωδικό τους, σύμφωνα με το BBC.

Πλέον το Instagram έχει γίνει εργαλείο δουλειάς για τους λεγόμενους influencers, που πληρώνονται για να διαφημίζουν προϊόντα. Τα ποσά που παίρνουν συχνά εξαρτώνται από το κοινό στο οποίο απευθύνονται. Ερευνα της Mediakiz πέρυσι είχε δείξει πόσο εύκολο είναι κάποιος να εμφανίζεται ως influencer, με ψεύτικα δεδομένα.

Κάποιες εφαρμογές, που βοηθούν τους χρήστες να αυξήσουν τους followers τους τις έχουν κλείσει πλέον, όμως άλλες είναι ακόμη διαθέσιμες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Techcrunch. Τέτοιες υπηρεσίες συνήθως ζητούν από τους χρήστες να αποκαλύψουν τον κωδικό τους, κάτι που παραβιάζει τις οδηγίες για αυτό το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, προειδοποιεί το Instagram και θέτει σε κίνδυνο την ατομική ασφάλεια.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.