Παπακώστα για τα επεισόδια του Πολυτεχνείου: «Η αστυνομία έκανε τη δουλειά της με σεβασμό»

Παπακώστα για τα επεισόδια του Πολυτεχνείου: «Η αστυνομία έκανε τη δουλειά της με σεβασμό»

Η αστυνομία αντιμετώπισε τα επεισόδια του Πολυτεχνείου «με σεβασμό στο κράτος δικαίου», διαβεβαίωσε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα.  

Κατά την ίδια, η επιχείρηση της αστυνομίας είχε και έναν «ισχυρό συμβολισμό (…) ότι το κράτος θα είναι σεβαστό από όλους, “urbi et orbi”».

«Οριοθετήθηκε η εκκίνηση μιας συμπεριφοράς, η οποία πρέπει να χαρακτηρίζει ένα οργανωμένο κράτος. Δώσαμε κι ένα μήνυμα, διότι αφενός μεν προστατεύτηκε η επέτειος όπως ήθελαν οι πολίτες (…) και περιθωριοποιήθηκε η όλη παρουσία εκείνων, οι οποίοι δεν σέβονται το κράτος και τους θεσμούς της Δημοκρατίας», πρόσθεσε η επικεφαλής του κόμματος «Νέα Ελληνική Ορμή».

Για τις επιθέσεις αγνώστων με πέτρες, μολότοφ και ναυτικές φωτοβολίδες, καθώς και τα φλεγόμενα οδοφράγματα σε δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο, η υφυπουργός διαβεβαίωσε πως τα επεισόδια περιορίστηκαν σε «στενό πλαίσιο» και δεν υπήρξε παραπέρα «καμία απολύτως διαταραχή ούτε στην κοινωνική, ούτε στην πολιτιστική ή στην οικονομική ζωή της πόλης.

Κατά την ίδια, η αστυνομία έκανε τη δουλειά της με «υψηλό αίσθημα επαγγελματισμού και ευθύνης», ώστε να προστατευθεί η κανονικότητα στην πόλη.

Έξι από τους 19 συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα. Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν στον ανακριτή. Σε μία δεύτερη ομάδα επτά ατόμων, μεταξύ των οποίων ήταν και ανήλικοι που αφέθηκαν ελεύθεροι, ασκήθηκε ποινική δίωξη για πλημμελήματα.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.