Είσαι έγκυος και έχεις βρει όνομα για το παιδί σου; Δες γιατί είναι καλύτερο να το κρατήσεις κρυφό μέχρι να γεννηθεί

Είσαι έγκυος και έχεις βρει όνομα για το παιδί σου; Δες γιατί είναι καλύτερο να το κρατήσεις κρυφό μέχρι να γεννηθεί

Χωρίς αμφιβολία, ένα από τα πιο ιδιαίτερα κομμάτια της εγκυμοσύνης είναι όταν ψάχνετε όνομα για το μωρό που περιμένετε.

«Στην αρχή πιστεύαμε ότι είχαμε αγόρι αλλά τελικά ανακαλύψαμε ότι είχαμε κορίτσι γράφει η Claire Gillespie στο blog της στο She Knows, «οπότε το όνομα του αγοριού που είχαμε επιλέξει νωρίς κατά την εγκυμοσύνη δεν ήταν πλέον απαραίτητο. Στην αρχή δε, νομίζαμε ότι όλοι θα το ψάξουν τόσο πολύ όσο εμείς, γι ‘αυτό συμφωνήσαμε με το σύζυγό μου να το κρατήσουμε μεταξύ μας μέχρι να φτάσει ο μικρός Sonny. Αλλά τώρα που δεν έχουμε Sonny, αποφασίσαμε να μοιραστούμε το όνομα με τις οικογένειές μας.

«Οι αντιδράσεις κάποιων ανθρώπων ήταν όπως αναμενόταν (“Α εντάξει”, συνοδευόμενο από μια σκεπτικιστική ματιά και μάλιστα σοκαρισμένη. “Πραγματικά ;” ακολουθούμενο από την επανάληψη του “Sonny” λες κι αν όσο περισσότερο το έλεγαν, τόσο καλύτερα θα ακουγόταν). Είμαστε αρκετά χαλαροί για την απουσία ενός φίλτρου από κάποιους ανθρώπους, αλλά αυτό ενίσχυσε την αποφασιστικότητά μας να μην αποκαλύψουμε το όνομα που έχουμε επιλέξει τελικά για την κόρη μας. Από τότε ανακάλυψα ότι η έλλειψη διπλωματίας για το όνομα του μωρού σίγουρα δεν υπάρχει μόνο στην οικογένειά μας» γράφει η Gillespie και αναφέρει παραδείγματα αναγνωστριών της.

«Όταν η Kristen S. και ο σύζυγός της ανακοίνωσαν την επιλογή του ονόματός για το μωρό – Gram – στους Ιταλούς γονείς της, οι οποίοι ήταν βαθιά ριζωμένοι σε γενιές αγοριών που με κλασικά ονόματα όπως Vinnie,  Tony κ.λπ. ο πατέρας της την κοίταξε άγρια και είπε: “Θα έπρεπε να ντρέπεσαι για τον εαυτό σου”.

“Είναι αστείο τώρα”, λέει η Kristen. “Αλλά παραδέχομαι ότι φοβήθηκα εκείνη τη στιγμή”.

Φαίνεται ότι ακόμη και όταν ένα όνομα παίρνει πολλά συγχαρητήρια, υπάρχουν πάντα κάποιοι συγγενείς που είναι έτοιμοι να σκάσουν το “συννεφάκι” του μωρού σας. “Για τον δεύτερο μου γιο, τον Μilo, οι γονείς μου μίσησαν το όνομα και συνέχισαν να λένε ότι ακουγόταν σαν σκύλος ή γάτα (λόγω της ταινίας της δεκαετίας του ’80 …) ενώ οι γονείς του συζύγου μου είπαν ότι ήταν “ενδιαφέρον”, λέει η Alyssa Η.

“Όταν μοιραστήκαμε τις βασικές επιλογές για το δεύτερο γιο μας με δύο ή τρία μέλη της οικογένειας, πήραμε ως απάντηση κάθε είδους ενοχλητικές ιστορίες και συσχετίσεις”, λέει η Katie C. “Το Toby ήταν το όνομα του πτηνού του γαμπρού μου και το παρατσούκλι που είχε δώσει ο φίλος της παιδικής ηλικίας της μητέρας μου, στο πιο απόκρυφό του σημείο”.

Η Lauren C., η οποία είναι έγκυος σε δίδυμα, μοιράστηκε τα ονόματα που είχε επιλέξει με ανάμεικτα αποτελέσματα. “Το όνομα του κοριτσιού μου έγινε αποδεκτό με σιωπή ενώ μόλις άκουσαν το όνομα του αγοριού είπαν αμέσως ότι τους αρέσει”, είπε. “Είμαι λυπημένη που οι περισσότεροι συγγενείς δεν ενθουσιάστηκαν με το όνομα του κοριτσιού μου, αλλά εμάς μας αρέσει”.

Ποιο είναι, λοιπόν, το ζητούμενο; Να είναι ομόφωνη η απόφαση για το όνομα του παιδιού σας; Δεν είναι δυνατό… Γι’ αυτό, προστατεύστε τον εαυτό σας από την στεναχώρια και κρατήστε το όνομα του μωρού σας για τον εαυτό σας. Ας είναι ένα διασκεδαστικό μυστικό που θα αποκαλυφθεί με τη γέννηση του παιδιού.

Η Lauren G. και ο σύζυγός της κράτησαν το όνομα του γιου τους – Zephyr – μυστικό μέχρι να γεννηθεί. “Οι άνθρωποι είναι τόσο πρόθυμοι να πούνε τις απόψεις τους”, λέει. “Ήταν ωραίο να το κρατήσουμε για τους εαυτούς μας, χωρίς κρίσεις, επιτρέποντας μας πραγματικά να συνηθίσουμε να το ακούμε στο σπίτι μας μιλώντας μόνο μεταξύ μας”.

Η μαία και η συγγραφέας Kathy Fray συμφωνεί ότι το πρόβλημα με την ανακοίνωση του ονόματος ενός αγέννητου μωρού είναι ότι οι άνθρωποι τείνουν να δίνουν την ανεπιθύμητη γνώμη τους, ίσως επειδή υποθέτουν ότι το όνομα δεν είναι ακόμα σίγουρο επειδή το μωρό δεν γεννήθηκε ακόμα.

“Η συμβουλή μου προς τους γονείς σχετικά με το όνομα που έχουν αποφασίσει για το αγέννητο μωρό τους, είναι να το κρατήσουν για τους εαυτούς τους, εκτός αν θέλουν να ακούσουν και τις απόψεις των άλλων, γιατί όταν γεννιέται ένα μωρό οι άνθρωποι γενικά αποδέχονται πιο εύκολα το όνομα που έχετε επιλέξει και δεν θα σας… πρήζουν με ανεπιθύμητες συμβουλές ονομασίας”, λέει στο «SheKnows».

«Αυτή είναι η συμβουλή που ακολουθούμε εγώ και ο σύζυγός μου» γράφει η blogger του She Knows. «Διασκεδάζουμε επίσης με το γεγονός ότι οι συγγενείς γνωρίζουν ότι έχουμε επιλέξει το όνομα του κοριτσιού μας, αλλά αυτοί τρελαίνονται προσπαθώντας να το μαντέψουν και μέχρι στιγμής, είναι πολύ μακριά».

Από την άλλη πλευρά, μπορείτε πολύ απλά να ανακοινώσετε το όνομα του μωρού που έχετε επιλέξει και να πείτε σε όλους να το ξεπεράσουν.  Είναι κι αυτό μια ιδέα!!!

Πηγή: womenonly.gr

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.