«Μας ακούτε;» – Συγκινούν οι μαθητές από τα Χανιά που έγραψαν τραγούδι για τα τροχαία (ΒΙΝΤΕΟ)

«Μας ακούτε;» - Συγκινούν οι μαθητές από τα Χανιά που έγραψαν τραγούδι για τα τροχαία (ΒΙΝΤΕΟ)

Στα πλαίσια του 4ου Διεθνούς Διαγωνισμού Πολυμέσων, τον οποίο προκήρυξε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων «Ο Άγιος Χριστόφορος», το βιντεοκλίπ της ΣΤ' τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κισσάμου Χανίων έλαβε την πρώτη θέση στην κατηγορία «Μαθητές Δημοτικού».

Όπως αναφέρουν οι συντελεστές: «Ελπίζουμε όλοι να βοηθήσουμε στην πρόληψη και τη μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων. Στο τραγούδι μας θίγονται τα κύρια αίτια των τροχαίων δυστυχημάτων όπως η υπερβολική ταχύτητα, οι επικίνδυνες προσπεράσεις, η κατανάλωση αλκοόλ και η μη χρήση της ζώνης ασφαλείας».

Σημειώνεται πως οι στίχοι είναι των δασκάλων Γεωργιού Χοχλάκη και Ελευθέριου Κουμή και των των μαθητών τους, ενώ η μουσική του Γ. Χοχλάκη.

Όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος του Συλλόγου, Σταύρος Πολέντας, «ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Τροχαίων Δυστυχημάτων θα προτείνει αρμοδίως το έργο αυτό να θεωρηθεί ως το καλλίτερο έργο της σχολικής χρονιάς 2017-18, διότι ευαισθητοποιεί το κοινό με τον πιο αποτελεσματικό και χαρισματικό τρόπο και μεταδίδει αυθεντικά μηνύματα και ανησυχίες νέων για την ανάγκη αλλαγής οδηγικής συμπεριφοράς και κουλτούρας».

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.