Δυστύχημα στον Ασπρόπυργο: νεκρός εργάτης καθαριότητας με ειδικές ανάγκες

Δυστύχημα στον Ασπρόπυργο: νεκρός εργάτης καθαριότητας με ειδικές ανάγκες

Άσχημο παιχνίδι έπαιξε η μοίρα σε δύο εργάτες καθαριότητας του δήμου Ασπροπύργου, καθώς το πρωί της περασμένης Παρασκευής (9/11), ενώ εκτελούσαν εργασίες καθαριότητας πεζοδρομίων επί της Λεωφόρου ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο, παρασύρθηκαν από διερχόμενο όχημα που ανατράπηκε και στη συνέχεια χτύπησε τους δύο εργάτες.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλονται, ο ένας εκ των δύο αντρών που έχασε τη ζωή του, ήταν άτομο με ειδικές ανάγκες (κωφός) και προσλήφθηκε με τους προσωρινούς πίνακες της προκήρυξης 3Κ του ΑΣΕΠ. Όπως καταγγέλλει το δίκτυο εργαζομένων του ΟΤΑ «Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ασπροπύργου έχει σοβαρές ευθύνες γιατί ανέθεσε σε έναν εργαζόμενο ΑμΕΑ- Κωφός- να εργάζεται σε εξωτερικό χώρο και ιδιαίτερα να σκουπίζει στη Λεωφόρο ΝΑΤΟ, έναν δρόμο ταχείας κυκλοφορίας».

Ο δεύτερος εργαζόμενος τραυματίστηκε και νοσηλεύεται στο Θριάσιο νοσοκομείο.

«Άλλος ένας νεκρός εργάτης προστέθηκε στο μακρύ κατάλογο των θανατηφόρων εργατικών ατυχημάτων, που έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα ιδιαίτερα στον τομέα της καθαριότητας», τονίζει η Λαϊκή Ενότητα σε ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με το εργατικό δυστύχημα. «Είναι χαρακτηριστικό ότι ο νεκρός εργάτης καθαριότητας ήταν κωφάλαλος, είχε προσληφθεί με 8μηνη σύμβαση ως άτομο με ειδικές ανάγκες και παρ’ όλα αυτά η διοίκηση του Δήμου είχε δώσει εντολή να εργάζεται σε εξωτερικούς χώρους, πράγμα πολύ επικίνδυνο», σημειώνει.

Και συνεχίζει: «Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει την εντατικοποίηση της εργασίας και την έλλειψη στοιχειωδών μέτρων προστασίας, φαινόμενα που απορρέουν κυρίως από τις μνημονιακές πολιτικές.

Εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του θανόντος.

Εύχεται ταχεία ανάρρωση στον τραυματία εργάτη, που νοσηλεύεται στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

Αξιώνει την πλήρη διερεύνηση του θέματος και την απόδοση ενδεχομένων ποινικών ευθυνών».

Το νέο εργατικό εργατικό δυστύχημα καταγγέλλουν το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Ελευσίνας – Ασπροπύργου – Μάνδρας – Ειδυλλίας και το Συνδικάτο ΟΤΑ Ν. Αττικής.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.