Η Τουρκία… οργανώνεται: φτιάχνει αεροπλάνα και τανκς

Η Τουρκία... οργανώνεται: φτιάχνει αεροπλάνα και τανκς
Η πόρτα της Τουρκίας είναι ανοιχτή σε ξένες εταιρείες μηχανοκατασκευών, οι οποίες θα ενδιαφέρονταν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα παραγωγής του TF-X, του πρώτου τουρκικού μαχητικού αεροπλάνου.

Αυτό δήλωσε ο διευθυντής της Τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας, Ισμαήλ Ντεμίρ, στη διάρκεια τελετής για την υπογραφή συμφωνίας με τη στρατιωτική βιομηχανία TR Motors αναφορικά με την κατασκευή του αεροσκάφους.

Τον περασμένο χρόνο, ο τουρκικός όμιλος Kale υπέγραψε συμφωνία με τη βρετανική εταιρεία Rolls Royce για την κατασκευή των κινητήρων που θα εφοδιάζουν το TF-X. Οπως δήλωσε ο Ντεμίρ, οι συζητήσεις με τη Rolls Royce συνεχίζονται, αλλά η Τουρκία θεωρεί κόκκινη γραμμή να έχει πλήρη πρόσβαση στην τεχνογνωσία των κινητήρων και να διατηρεί την αποκλειστική κυριότητά τους.

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, ο Τούρκος αξιωματούχος γνωστοποίησε ότι σύντομα θα αρχίσει η κατασκευή αρμάτων μάχης Altay, αποκλειστικά τουρκικής κατασκευής. Η Αγκυρα δίνει μεγάλο βάρος στην ανάπτυξη εθνικής αμυντικής βιομηχανίας τα τελευταία χρόνια. Μόνο το πρόγραμμα για την κατασκευή των Altay έχει προϋπολογισμό επτά δισ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

© 2024 instanews.gr | All Rights Reserved
Created by Netway
Exit mobile version