Είσαι αγορομάνα; Αυτά είναι τα τέσσερα πράγματα που πρέπει να αποδεχθείς

Είσαι αγορομάνα; Αυτά είναι τα τέσσερα πράγματα που πρέπει να αποδεχθείς

Όταν γίνεσαι μητέρα ενός ή πολλών αγοριών, αλλάζουν πολλά και έρχεσαι αντιμέτωπη με αστείες και περίεργες καταστάσεις που πρέπει να χειριστείς με διακριτικότητα.

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να παραιτηθείς από τους δικούς σου τρόπους (στην πραγματικότητα, ίσως είναι πιο αναγκαίο από ποτέ να διατηρήσεις τουλάχιστον μερικούς από αυτούς). Ωστόσο, το να είσαι μητέρα αγοριών σε φέρνει αντιμέτωπη με διάφορες προκλήσεις που, μερικές από αυτές, προκαλούν αμηχανία και θέλουν ειδικούς χειρισμούς. Παραθέτω τις 4 πιο βασικές καταστάσεις που έχω αποδεχθεί ως μαμά 3 αγοριών.

1. Πολλές φορές τα «πριτς» είναι αστεία!

Στον πλανήτη των αγοριών ό,τι έχει σχέση με την καθημερινή ανάγκη του ανθρώπου είναι τρομερό αστείο. Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν, τα αέρια είναι από αυτά που κάνουν τους γιους μου να ξεκαρδίζονται. Μάλιστα κάνουν και διαγωνισμούς μεταξύ τους. Αυτό που μετράει από τη δική σας πλευρά είναι το πώς θα το χειριστείτε! Το καλύτερο είναι να γελάσετε και να αφήσετε τον καθωσπρεπισμό σας στην άκρη. Απλώς επιβάλλεται να τους θυμίζετε ότι τα «πριτς» δεν είναι επιτρεπτά παντού και πάντα.

2. Η φράση «να βάζεις στόχους» αφορά και την ούρηση

Από τις πιο δύσκολες στιγμές μιας αγορομάνας είναι 1) να μάθει στα αγόρια της ότι το καπάκι της λεκάνης δεν μένει σηκωμένο μετά τη χρήση 2) να αποδεχτεί ότι το χαρτί τουαλέτας δε θα βρίσκεται ποτέ στη θέση του και 3) ότι θα πρέπει να επαναλαμβάνει όλη μέρα τις 5 εντολές που ακολουθούν:
-Σήκωσε το καπάκι
-Κάνε τσίσα.
-Στόχευσε σωστά
-Τράβηξε το καζανάκι.
-Κλείσε το καπάκι.

3. Το ψυγείο θα πρέπει να είναι πάντα γεμάτο

Δεν ξέρω πως ακριβώς δουλεύει ο μεταβολισμός των αγοριών όταν είναι στην ανάπτυξη, αλλά στο δικό μου σπίτι τα παιδιά καταναλώνουν τεράστιες ποσότητες φαγητού (χωρίς να αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το βάρος τους). Το φαγητό που καταναλώνουν είναι τόσο πολύ που αναρωτιέμαι που ακριβώς το βάζουν. Ναι, είμαι μαμά με αγόρια και έχω να δηλώσω ότι η πόρτα του ψυγείου μου ανοίγει τουλάχιστον κάθε πέντε λεπτά, ειδικά όταν έχει προηγηθεί σχολείο η προπόνηση. Εκεί τα πράγματα είναι ανεξέλεγκτα και κυριολεκτικά πρέπει να μαγειρεύω κάθε μέρα για να ταίσω τον… λόχο 3 αγοριών.

4. Τα αγόρια «ασχολούνται» αρκετά με το όργανό τους!

Για την ακρίβεια, με κάθε ευκαιρία. Θα ξύνονται, θα ταχτοποιούνται, θα το πειράζουν και… πολλά άλλα «ακατάλληλα» που μόνο μια μαμά με αγόρια μπορεί να κατανοήσει!

Πηγή: mamagers.gr

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.