Φίλης για Κατσίφα: «Δεν είναι ήρωας, δεν κινδύνευε η σημαία εκεί, υπήρχαν άλλες 300»

Φίλης για Κατσίφα: «Δεν είναι ήρωας, δεν κινδύνευε η σημαία εκεί, υπήρχαν άλλες 300»

Ο Νίκος Φίλης καταδίκασε την επιχείρηση της αλβανικής αστυνομίας που προκάλεσε τον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα, αλλά τόνισε ότι ο Βορειοηπειρώτης δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται ήρωας.

Αναλυτικά όσα είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ:

«Είχε καλάσνικοφ, να τον συλλάμβαναν, να του ρίξουν δακρυγόνα. Πουθενά η αστυνομία δεν πρέπει να εκτελεί κάποιον πόσο μάλλον έναν άνθρωπο με ψυχικές διαταραχές».

«Ήταν κάτι κατανοητό να πάρει κάποιος καλάσνικοφ και να πυροβολεί όταν την ίδια ημέρα γιορτάζαν επίσημα από την αλβανική κυβέρνηση; Τι νόημα έχει να διεκδικεί να κάνει άλλη εξωτερική πολιτκή και μάλιστα σε μια τόσο σεμνή τελετή;» αναρωτήθηκε για τις πράξεις του 35χρονου ομογενούς. «Ένας πολιτής με καλάσνικοφ αρχίζει και πυροβολεί., Τι θέλετε να πω, ότι καλώς έκανε; Ούτε ήρωας είναι. Δήθεν την υποστήριζε τη σημαία, δεν κινδύνευε η σημαία εκεί, υπήρχαν 300 σημαίες την ημέρα αυτή».

Κληθείς να διευκρινίσει τα όσα είπε περί νότιας Αλβανίας για τη Βόρεια Ήπειρο ο Νίκος Φίλης είπε ότι «στις επίσημες διακρατικές σχέσεις είναι νότια Αλβανία. Δεν πρέπει να αφήνουμε υπόνοια ότι είναι ελληνικό έδαφος. Είναι αλβανικό έδαφος με ελληνική μειονότητα» κάνοντας λόγο για σεβασμό των συνόρων.

Όσον αφορά, τέλος, την παρουσία του Πάνου Καμμένου στην κυβέρνηση είπε ότι «δεν θέλω να φύγει κανείς, θέλω να ολοκληρώσει τη θητεία της η κυβέρνηση, αν θέλει να φύγει ο κ. Καμμένος δικό του θέμα».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.