Απειλές κατά εκπαιδευτικών μετά την αποβολή μαθητών που τραγούδησαν το «Μακεδονία Ξακουστή»

Απειλές κατά εκπαιδευτικών μετά την αποβολή μαθητών που τραγούδησαν το «Μακεδονία Ξακουστή»

Ο διευθυντής του 1ου Λυκείου Γεράκα καταγγέλλει ότι εκπαιδευτικοί του σχολείου δέχονται απειλητικά τηλεφωνήματα από άγνωστα άτομα μετά τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα με την αποβολή μαθητών που συμμετείχαν στην παρέλαση και τραγούδησαν το «Μακεδονία Ξακουστή»

«Δεχόμαστε πλήθος τηλεφωνημάτων, κάποια από αυτά έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα, απαντάμε με υπομονή και βάζουμε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση, ωστόσο αρκετά από αυτά έχουν υβριστικό περιεχόμενο και προεκτάσεις απειλητικού χαρακτήρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κωνσταντίνος Σωτηρόπουλος στην εκπομπή «Πρώτη Είδηση» της ΕΡΤ.

Ο διευθυντής απέδωσε το γεγονός ότι υπάρχει παραπληροφόρηση από κάποιους κύκλους που, όπως είπε, «κόπτονται τελευταία για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας».

Επανέλαβε, δε, ότι ήταν ομόφωνη η απόφαση του συλλόγου διδασκόντων για διήμερη αποβολή των μαθητών διευκρινίζοντας ότι αυτό έγινε για παραβίαση των κανονισμών, επειδή οι μαθητές δεν συμμετείχαν στην παρέλαση με το σχολείο τους.

«Δεν τιμωρήθηκε κανείς επειδή τραγούδησε το “Μακεδονία ξακουστή” και αυτό που άστοχα διατυπώθηκε σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, ότι δηλαδή οι καθηγητές γνώριζαν τις προθέσεις των μαθητών, είναι απολύτως ψευδές, κανείς δεν το γνώριζε, ούτε ο διευθυντής απαγόρευσε σε κάποιον να τραγουδήσει», πρόσθεσε ο κ. Σωτηρόπουλος.

«Η επόμενη μέρα θα είναι καλύτερη καθώς εντός του σχολείου δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις και βρέθηκε λύση», είπε επίσης και κάλεσε τους φορείς που είναι πέριξ του σχολείου να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.