Τραβούν χειρόφρενο την Πέμπτη οι οδηγοί ταξί

Τραβούν χειρόφρενο την Πέμπτη οι οδηγοί ταξί

Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη οι οδηγοί ταξί.

Χειρόφρενο τραβούν για 12 ώρες τα ταξί όλης της χώρας την προσεχή Πέμπτη, καθώς πραγματοποιούν στάση εργασίας με αφορμή την εκδίκαση αγωγής της εταιρείας Beat εναντίον του προέδρου της Ομοσπονδίας, Θύμιου Λυμπερόπουλου, Θύμιου Λυμπερόπουλου.

Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 04:00 — 16:00, ενώ για τις 9:00 προγραμματίζεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία ΠΟΕΙΑΤΑ, το μεταφορικό έργο των ταξί αυξήθηκε κατά 35-40% μετά τον τερματισμό λειτουργίας της Uber. Επιπλέον, έχει αυστηροποιηθεί το θεσμικό πλαίσιο για τις εταιρείες διαμεσολάβησης, όπως ανέφερε η ηγεσία της ΠΟΕΙΑΤΑ σε σημερινή συνέντευξη Τύπου και μετέδωσε το ΑΠΕ.

Σύμφωνα με τον κ. Λυμπερόπουλο, δύο νόμοι αποτρέπουν ορισμένες διαμεσολαβητικές εταιρείες από το να νοθεύουν τον ανταγωνισμό είτε με παραβιάσεις του κανονισμού λειτουργίας, είτε με τριγωνικές συναλλαγές. Είναι πλέον ζήτημα των δημόσιων ελεγκτικών μηχανισμών να εφαρμόσουν το νόμο και να δημιουργήσουν ένα υγιή πεδίο ανταγωνισμού στον τομέα των επιβατικών μεταφορών, πρόσθεσε ο ίδιος.

Στελέχη της ΠΟΕΙΑΤΑ υπενθύμισαν τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στα δικαστήρια της Ευελπίδων στις 9 π.μ. την Πέμπτη. Υπερασπιστές του κ. Λυμπερόπουλου στο δικαστήριο με τη Beat, όπως είπε ο ίδιος, θα είναι μεταξύ άλλων ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών, Αθανάσιος Βούρδας.

Η στάση εργασίας και η απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης πραγματοποιείται με αίτημα την πιστή εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας τόσο από μεμονωμένους οδηγούς όσο και από εταιρείες διαμεσολάβησης, την πάταξη της υποκλοπής έργου από φορείς που δεν έχουν δικαίωμα επιβατικής μεταφοράς και την προσαρμογή όλων των εταιρειών διαμεσολάβησης με το εθνικό νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την αστική μεταφορά.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.