Έξυπνο σύστημα της Google εντοπίζει εστιατόρια όπου είναι πιθανό να πάθεις δηλητηρίαση

Έξυπνο σύστημα της Google εντοπίζει εστιατόρια όπου είναι πιθανό να πάθεις δηλητηρίαση

Θέλετε να αποφύγετε το... ρίσκο όταν πάτε για πρώτη φορά σε ένα εστιατόριο; Η Google είναι εδώ!

Τώρα δεν θα χρειάζεται κανείς να διαβάζει όλες τις αξιολογήσεις και τα σχόλια για ένα εστιατόριο ώστε να εξασφαλίσει ότι δεν θα πάθει τροφική δηλητηρίαση.

Το έξυπνο σύστημα των ερευνητών της Google, όπως δημοσιεύεται στο περιοδικο npj Digital Medicine, αναλύει έρευνες χρηστών στη μηχανή αναζήτησης με λέξεις κλειδιά όπως «διάρροια», «στομαχόπονος» κ.α και κατόπιν μέσω του GPS των κινητών των χρηστών εντοπίζει, συνδυάζοντας διάφορα στοιχεία, τα εστιατόρια που δεν είναι και τόσο ασφαλή.

Η δημοσίευση που έγινε από ερευνητές Google και της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, πραγματοποιήθηκε αφού πρώτα τέσταραν το παραπάνω σύστημα στο Σικάγο και το Λας Βέγκας.

Το συγκεκριμένα σύστημα σημείωσε μάλιστα μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας στα δυνητικά επικίνδυνα εστιατόρια (52,3%), από ό,τι οι αξιολογήσεις και τα παράπονα των χρηστών στο διαδίκτυο(39,4%) αλλά και οι έλεγχοι των υγειονομικών υπηρεσιών(μόνο 22,7%).

«Η νέα τεχνική που αναπτύχθηκε από τη Google, μπορεί να βοηθήσει τα εστιατόρια και τις τοπικές υπηρεσίες υγείας να βρίσκουν πιο γρήγορα τις πηγές των προβλημάτων, προτού εξελιχθούν σε μεγαλύτερα προβλήματα δημόσιας υγείας» δήλωσε στο περιοδικό ο δρ Τζα, διευθυντής του Ινστιτούτου Παγκόσμιας Υγείας του Χάρβαρντ.

Να σημειωθεί ότι σε αρκετές περιπτώσεις (38%), το εστιατόριο που πιθανότατα ήταν υπεύθυνο για την τροφική δηλητηρίαση, δεν ήταν το πιο πρόσφατο που είχε επισκεφθεί ο χρήστης καθώς οι τροφικές δηλητηριάσεις ορισμένες φορές χρειάζονται ακόμα και πάνω από 48 ώρες για να εκδηλώσουν συμπτώματα, συνεπώς ο καταναλωτής μπορεί να λανθασμένα να πιστέψει ότι φταίει το τελευταίο εστιατόριο που είχε επισκεφθεί.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.