Η Νο1 οικογένεια εφοπλιστών στην Ελλάδα: Γιατί δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί της

Η Νο1 οικογένεια εφοπλιστών στην Ελλάδα: Γιατί δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί της

Βόμβα μεγατόνων...

Η ανακρίτρια ζήτησε τη δέσμευση λογαριασμών των ελεγχόμενων εταιρειών της Aγγελικής Φράγκου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Έθνους, σε δέσμευση των λογαριασμών και των θυρίδων της ισχυρότερης εφοπλίστριας του κόσμου προχώρησε η ανακρίτρια, που διενεργεί την έρευνα για την υπόθεση των φερόμενων «επισφαλών» χρηματοδοτήσεων εταιριών από την Μαρφίν.

Η ανακρίτρια με έγγραφό της ζήτησε και τη δέσμευση λογαριασμών των ελεγχόμενων από την κ. Φράγκου εταιριών. Ο λόγος για τις εταιρίες IRF European Finance Investments και AMADEUS MARITIME S.Α.

Η δέσμευση έγινε με αφορμή την κυρία ανάκριση που διενεργείται  σχετικά με έγκριση και χορήγηση χρηματοδότησης από την (τότε) τράπεζα Marfin προς την IRF European Finance Investments υπό όρους που ενδεχομένως αποδειχθούν επισφαλείς λόγω ανεπαρκών εγγυήσεων. Η διερευνώμενη υπόθεση αφορά ποσό ύψους 178 εκατ. ευρώ και σχετίζεται με τη χρονική περίοδο από το 2006 και μετά.

Για την επίμαχη υπόθεση ασκήθηκε δίωξη για απιστία των Οκτώβριο του 2016 από τους εισαγγελείς Γιάννης Δραγάτση και Αντώνη Ελευθεριάνο. Η δίωξη στρέφονταν τόσο κατά του αποβιώσαντος επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου, όσο και σε βάρος 14 ακόμη στελεχών της τράπεζας Marfin, μελών των επιτροπών πιστοδοτήσεων.

Το δάνειο των 178 εκ. ευρώ φέρεται να χορηγήθηκε για να αγοραστούν απο την επενδυτική εταιρία μετοχές του ομίλου MIG και ΜRB, του ομίλου δηλαδή που άνηκε η τράπεζα η οποία χορηγούσε το δάνειο. Κατά τη δίωξη για τη χορήγησή του δεν υπήρχαν εξασφαλίσεις, ενω φέρεται να μην έχει αποπληρωθεί. Η δίωξη αφορά και την Αγγελική Φράγκου, για ηθική αυτουργία στην απιστία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, η οποία σε δήλωση της εκείνη την εποχή είχε αναφέρει:

«Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σήμερα, μεταξύ άλλων και κατ΄εμού, δεν είναι σύννομη και προκαλεί απορία. Η υπόθεση είχε τεθεί στο αρχείο μετά από πολύχρονη προκαταρκτική εξέταση με πλήρως αιτιολογημένη διάταξη της αρμόδιας εισαγγελέως. Γι’ αυτό η άσκηση ποινικής δίωξης προϋπέθετε, σύμφωνα με τον νόμο, την ύπαρξη νέων σοβαρών αποδεικτικών στοιχείων αλλά και την προηγούμενη ακρόασή μου από τους εισαγγελείς που ασχολήθηκαν εκ νέου με την υπόθεση. Ούτε νέα στοιχεία υπήρξαν όμως, εξ όσων γνωρίζω, ούτε κλήθηκα ποτέ για να ασκήσω το θεμελιώδες δικαίωμά μου να ακουστώ και να υποδείξω τα μέσα της υπεράσπισής μου».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.