Το μυστήριο κρυβόταν στην Κω: Τι συνέβη τελικά στον μικρό Μπεν (Pics)

Το μυστήριο κρυβόταν στην Κω: Τι συνέβη τελικά στον μικρό Μπεν (Pics)

Μετά από είκοσι έξι χρόνια ερευνών φαίνεται να εδραιώνεται η άποψη της Αγγελικής Νικολούλη

Μετά από είκοσι έξι χρόνια ερευνών φαίνεται να εδραιώνεται η άποψη της Αγγελικής Νικολούλη πως το μυστικό της εξαφάνισης του μικρού Μπεν, κρυβόταν από την πρώτη στιγμή στο νησί της Κω.

Οι ερευνητές εντόπισαν ανθρώπινο αίμα σε αυτοκινητάκι και σε παιδικό σανδάλιτα οποία πιστεύεται ότι ανήκαν στο μικρό αγόρι και βρέθηκαν στην περιοχή Ηρακλής απ’ όπου εξαφανίστηκε.

Το μυστήριο κρυβόταν στην Κω: Τι συνέβη τελικά στον μικρό Μπεν (Pics)

Ο επικεφαλής των ερευνών που έγιναν τον Οκτώβριο του 2016 στην Κω, επιθεωρητής Τζον Κάζενς, δήλωσε τα εξής:

«Τα νέα ευρήματα επιβεβαιώνουν και ενισχύουν τη θεωρία,  πως το μικρό αγόρι σκοτώθηκε σε ατύχημα από εκσκαφέα που πραγματοποιούσε εργασίες στο σημείο που χάθηκε».

Το μυστήριο κρυβόταν στην Κω: Τι συνέβη τελικά στον μικρό Μπεν (Pics)

Τα αποτελέσματα της εξέτασης DNA αναμένεται να δώσουν την οριστική απάντηση στο θρίλερ που συγκλόνισε την κοινή γνώμη.  Δηλώσεις έκανε και η καθηγήτρια Γεωβιολογίας Λόρνα Ντόσον  , που συνεργάζεται με την αστυνομία του Νότιου Γιορκσάιρ.  Όπως είπε,  τα ευρήματα με την εξαγωγή DNA,  μπορούν  να αποδείξουν τον θάνατο του Μπεν .

Μόλις η μητέρα του Μπεν, Κέρι Νίνταμ είδε το παιχνίδι, κατέρρευσε. Όπως είπε στους αξιωματικούς, η ίδια του είχε αγοράσει ένα παρόμοιο από ένα μαγαζί στην Κω. «Είμαι σίγουρη κατά 90% ότι είναι του Μπεν. Ξεχνάς τα παιχνίδια του παιδιού σου μέχρι τη στιγμή που θα τα ξαναδείς. Θυμάμαι αόριστα το αυτοκινητάκι του. Αλλά σίγουρα μοιάζει οικείο».

Πρόκειται για ένα μεταλλικό κίτρινο αυτοκίνητο με κόκκινες και μαύρες λεπτομέρειες. Στην οροφή του είναι γραμμένος ο αριθμός 88 και στο καπό η λέξη βενζίνη. Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι το αυτοκίνητο ήταν σε καλή κατάσταση, δεν είχε σκουριάσει και δεν είχε χάσει καν το χρώμα του.

Το παιχνίδι βρέθηκε σε «μία μυστική τοποθεσία», όπως την χαρακτήρισαν οι Βρετανοί, όπου ο οδηγός εκσκαφέα πετούσε τα μπάζα, μόλις 800 μέτρα από την αγροικία που έμενε η οικογένεια Νίνταμ.

Το τελευταίο αυτό εύρημα ενισχύει την άποψη των αστυνομικών του Γιορκσάιρ που πιστεύουν ότι το άτυχο αγοράκι ίσως καταπλακώθηκε κατά λάθος από εκσκαφέα και μετά το ατύχημα το άψυχο σώμα του μεταφέρθηκε στη χωματερή που βρέθηκε το παιχνίδι.

Η οικογένεια του Μπεν Νίνταμ αναμένει με αγωνία τα αποτελέσματα και απευθύνει νέα έκκληση σε όποιον γνωρίζει που είναι θαμμένο το παιδί, να μιλήσει .

«Οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν  ότι προφανώς μετακίνησαν το πτώμα του παιδιού μου και το έθαψαν σε άλλο σημείο.  Η γνώμη μου είναι,  πως υπήρξε συγκάλυψη» δήλωσε στον  βρετανικό Τύπο η μητέρα του Μπεν,  Κάρι Νίνταμ.

«Να μας πουν που είναι θαμμένος ο Μπεν για να τον φέρουμε στην Αγγλία…»

Σε συνέντευξη που παραχώρησαν οι τρεις γυναίκες της οικογένειας του στο ITV News και πρόβαλε αποκλειστικά  το «Τούνελ» την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016, δήλωσαν  πως θα συνεχίσουν τον αγώνα τους ώστε να βρεθούν τα οστά του  και να τα φέρουν για ταφή στην Αγγλία.

Προτείνουν σαν κίνητρο την αμοιβή των 10 χιλιάδων  λιρών που προσφέρει βρετανική φιλανθρωπική οργάνωση, χωρίς να αποκλείουν το ποσό αυτό να αυξηθεί.

Οι έρευνες στην Κω

Οι Βρετανοί αξιωματικοί της «Επιχείρησης Μπεν»  χρηματοδοτήθηκαν με περισσότερο από ένα εκατομμύριο  λίρες για να ερευνήσουν παλιά και νέα στοιχεία της εξαφάνισης που είχε πάρει τεράστιες διαστάσεις στον Βρετανικό Τύπο.  Ζήτησαν ακόμη και την βοήθεια του «Τούνελ»  σαν την πιο αξιόπιστη εκπομπή αναζήτησης και έρευνας και δεν δίστασαν να εμφανιστούν στο στούντιο για να απευθύνουν έκκληση σε μάρτυρες.  Εξέτασαν 3.000 μαρτυρίες, απέκλεισαν  60 άτομα που υπήρχαν ενδείξεις ότι μπορεί να ήταν ο  Μπεν Νίνταμ  και ταξίδεψαν μέχρι την Αυστραλία για να δώσουν απάντηση στο μυστήριο.

Τον Σεπτέμβριο του 2016 επέστρεψαν στην Κω  μετά από μαρτυρία που ήθελε το μικρό αγόρι να έχει πέσει θύμα δυστυχήματος.

Η ομάδα αποτελείτο από δεκαεννέα άτομα, με επικεφαλής τον αξιωματικό Τζον Κάζενς που είχε τη συνδρομή ενός ανθρωπολόγου και δύο αρχαιολόγων. Σε συνεργασία με τις ελληνικές Αρχές οριοθέτησαν τα  σημεία των ερευνών στην περιοχή Ηρακλής, όπου το μικρό αγόρι θεάθηκε για τελευταία φορά τον Ιούλιο του 1991.

Οι έρευνες  οδηγήθηκαν και σε  δεύτερη περιοχή  σκεπασμένη από μπάζα,  όπου  βρέθηκε  ένα παιδικό αυτοκινητάκι που πιστεύεται ότι ανήκε στον Μπεν.

Ανακαλύφθηκε δίπλα σε ένα κονσερβοκούτι που σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες χρονολογείται από το 1991.

Το παιδικό σανδάλι βρέθηκε στο χώρο όπου όταν εξαφανίστηκε ο Μπεν πραγματοποιούνταν οικοδομικές εργασίες από έναν εκσκαφέα .

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.