Νέα τροπη: η οικογένεια Παντελίδη κάνει μήνυση σε ιατροδικαστή για ψευδορκία

Νέα τροπη: η οικογένεια Παντελίδη κάνει μήνυση σε ιατροδικαστή για ψευδορκία

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση του θανάτου του Παντελή Παντελίδη μετά και την έκθεση Κυπρίων εμπειρογνωμόνων οι οποίοι καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο Παντελής Παντελίδης δεν βρισκόταν στη θέση του οδηγού αλλά στη θέση του συνοδηγού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής η οικογένεια του Παντελή Παντελίδη έχει υποβάλλει μήνυση για ψευδορκία εις βάρος του ιατροδικαστή Κώστα Κούβαρη!

Ο ιατροδικαστής είχε υπογράψει την ιατρική πραγματογνωμοσύνη, την οποία έχουν λάβει υπόψη οι εισαγγελείς που χειρίσθηκαν την υπόθεση. Στην πραγματογνωμοσύνη του κατέληγε με βεβαιότητα στο συμπέρασμα ότι πίσω από το τιμόνι τη μοιραία νύχτα βρισκόταν ο Παντελής Παντελίδης. Όπως ανέφερε σε αυτήν. εξαιτίας της σφοδρής σύγκρουσης και του γεγονότος ότι οι επιβαίνοντες δεν φορούσαν ζώνη ασφαλείας, ήταν αναμενόμενο να βρεθούν από τη δεξιά πλευρά του οχήματος.

Ο κ. Κούβαρης αναφέρει επίσης ότι όταν η σιδερένια δοκός χτύπησε τον τραγουδιστή, εκείνος βρισκόταν με την πλάτη του στην πόρτα της δεξιάς πλευράς του οχήματος και παράλληλα με αυτή. «Η στάση αυτή δεν θα ήταν δυνατή εάν καθόταν στη θέση του συνοδηγού, διότι δεν υπάρχει τρόπος σε ένα αυτοκίνητο που δεν έχει περιστραφεί γύρω από τον κάθετο άξονά του, όπως στο δυστύχημα αυτό, ο δεξιά καθήμενος να στρίψει και να βρεθεί με την πλάτη στη δεξιά πόρτα», επισήμανε ο ιατροδικαστής, ενώ επιβεβαίωνε και τη συμβατότητα των τραυμάτων της Φρόσως Κυριάκου με τη θέση του συνοδηγού.

Αντιθέτως, οι εμπειρογνώμονες της «Γ. Τζιρκαλλής & Υιοί ΛΤΔ» καταλήγουν στο συμπέρασμα, όπως αναφέρει δημοσίευμα της κυπριακής εφημερίδας «Πολίτης), πως με βάση την κατανόηση της κίνησης των τριών επιβαινόντων, από την πρόσκρουση στο τσιμεντένιο στηθαίο, το μεταλλικό κιγκλίδωμα, τη μερική ανατροπή, αλλά και την κίνηση των μεταλλικών κουπαστών, οδηγός του οχήματος το μοιραίο εκείνο χάραμα ήταν η Φρόσω Κυριάκου και όχι ο Παντελής Παντελίδης, ο οποίος ήταν συνοδηγός.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.