Η απάντηση του νοσοκομείου για… τη ρακή στην αξονική

Η απάντηση του νοσοκομείου για... τη ρακή στην αξονική

Απάντηση δίνει η διοίκηση του Βενιζέλειου Νοσοκομείου στο περιστατικό σύμφωνα με το οποίο ένας ηλικιωμένος πήγε στην Εντατική όταν του έδωσαν ρακή αντί σκιαγραφικό για την αξονική εξέταση.

Όπως είχε αποκαλύψει η «Πατρίς», ο ηλικιωμένος πήγε στο νοσηλευτικό ίδρυμα για να υποβληθεί σε αξονική και για να μπορέσει να γίνει η εξέταση, έπρεπε να πιει το σκιαγραφικό διαλυμένο σε νερό, ωστόσο φέρεται να έγινε μπέρδεμα και να ήπιε τελικά τη ρακή.

Στην ανακοίνωσή της η διοίκηση αναφέρει: «Σε απάντηση δημοσιευμάτων (από τις 02/11/2018) που αφορούν στη χρήση ρακής σε σκιαγραφικό ασθενούς στο Γ.Ν «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ», σας γνωρίζουμε ότι:

Η διοίκηση του ΠαΓΝΗ-Γ.Ν «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ» δεν έχει λάβει έως τώρα καμία σχετική καταγγελία. Σε κάθε περίπτωση όμως, η διοίκηση έχει ήδη ζητήσει από την Ιατρική Υπηρεσία του Γ.Ν «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ», τη διερεύνηση του αναφερόμενου περιστατικού, σύμφωνα με τις οδηγίες που είχαν δοθεί από το προσωπικό του νοσοκομείου σε συνοδό και ασθενή.

Σημειώνουμε ότι, τα δυο νοσοκομεία εξυπηρετούν πάνω από 850,000 περιστατικά ετησίως και πραγματοποιούν τεράστιο αριθμό εξετάσεων, έχοντας πάντα σαν στόχο, τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες».

ΠΗΓΗ: cretapost.gr

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.