Η στιγμή της εισβολής του «Ρουβίκωνα» στην πρεσβεία της Αργεντινής (ΒΙΝΤΕΟ)

Η στιγμή της εισβολής του «Ρουβίκωνα» στην πρεσβεία της Αργεντινής (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα μέλη της οργάνωσης εξέφρασαν την διαμαρτυρία τους για τον Σαντιάγκο Μαλντονάντο.

Τη στιγμή της εισβολής μελών του «Ρουβίκωνα» στην πρεσβεία της Αργεντινής κατέγραψε βίντεο που αναρτήθηκε από την αναρχική συλλογικότητα στο διαδίκτυο.

Λίγο μετά τις 10 το πρωί δέκα μέλη της συλλογικότητας, κρέμασαν πανό και πέταξαν φέιγ βολάν ως διαμαρτυρία για τον θάνατο του Αργεντίνου αναρχικού, Σαντιάγκο Μαλντονάδο.

Σε κείμενο που ανάρτησαν στο Indymedia, αναφέρουν, μεταξύ, άλλων, ότι «τον Αύγουστο που μας πέρασε χιλιάδες Αργεντίνοι συγκεντρώθηκαν στο Μπουένος Αιρες για να τιμήσουν την μνήμη του δολοφονημένου αγωνιστή Σαντιάγκο Μαλντονάντο. Ενα χρόνο πριν ο Μαλντονάντο εξαφανίστηκε κατά την διάρκεια σκληρής καταστολής δράσεων υπεράσπισης της γης αυτοχθόνων Ινδιάνων ενάντια στην πολυεθνική Benetton Group που κατέχει τεράστιες εκτάσεις, αποσπασμένες βίαια και με την βοήθεια του στρατού από τους ντόπιους για να παράγει μαλλί για τα προϊόντα της. Το πτώμα του Μαλντονάλντο βρέθηκε μήνες μετά να επιπλέει σε ποτάμι της περιοχής. Φυσικά το αργεντίνικο κράτος απέδωσε τον θάνατο σε τυχαίο πνιγμό…».

 

Το ηγετικό στέλεχος του «Ρουβίκωνα» με ειρωνική ανάρτηση στο διαδίκτυο και σαφή αναφορά στις αστυνομικές αρχές, τονίζει ότι παρά τις προσαγωγές μελών και την 24ωρη παρακολούθηση μετά την πρεσβεία της Τουρκίας, του Μεξικό,του Ισραήλ,της Σαουδικής Αραβίας,της Γαλλίας,της Ισπανίας,του Καναδά,του Ιράν και της Αυστρίας,το Ιταλικό προξενείο,το Τουρκικό, (2 φορές σε αθήνα και κομοτηνή)το Γαλλικό και το Αμερικάνικο προξενείο, και τις πρεσβευτικές κατοικίες της Αυστρίας, του Ισραήλ,των ΗΠΑ, και της Γερμανίας,σήμερα η πρεσβεία της Αργεντινής.

Η στιγμή της εισβολής του «Ρουβίκωνα» στην πρεσβεία της Αργεντινής (ΒΙΝΤΕΟ)

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.