Μητέρα ξαναβρήκε μετά από 31 χρόνια το γιο της στον Καναδά

Μητέρα ξαναβρήκε μετά από 31 χρόνια το γιο της στον Καναδά

Επανενώθηκε με τον γιο της, 31 χρόνια μετά την απαγωγή του από τον πατέρα του.

Μια μητέρα από τον Καναδά επανενώθηκε με τον γιο της, 31 χρόνια αφότου εκείνος απήχθη από τον πατέρα του ο οποίος έφυγε κατόπιν στις ΗΠΑ και τον μεγάλωσε εκεί με ψευδώνυμο, όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα από την αστυνομία του Τορόντο.

Ο Ζερμέν Μαν, 33 ετών σήμερα, συναντήθηκε ξανά με τη μητέρα του, τη Λινέτ Μαν-Λιούις την περασμένη εβδομάδα, αφού η αμερικανική αστυνομία συνέλαβε, με καθυστέρηση δεκαετιών, τον πατέρα του.

Η Λινέτ Μαν-Λιούις ξέσπασε σε λυγμούς, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για να αφηγηθεί τον γολγοθά που έζησε επί τρεις δεκαετίες, αναζητώντας το παιδί της. “Έζησα πολύ, πολύ δύσκολες ημέρες… Αισθάνομαι απερίγραπτη χαρά που βρίσκομαι σήμερα εδώ για να σας πω ότι ο γολγοθάς και η συνεχής αγωνία μου τελείωσαν”.

Ο πατέρας, Άλαν Μαν Τζούνιορ, 66 ετών σήμερα, έχει διπλή υπηκοότητα, του Καναδά και της Γκάνας. Συνελήφθη την Παρασκευή στο Κονέκτικατ με την κατηγορία ότι υπέβαλε ψευδή δήλωση για να λάβει ένα κοινωνικό επίδομα στέγασης. Πρόκειται επίσης να του ασκηθεί δίωξη για απαγωγή στον Καναδά.

Ο Άλαν Μαν Τζούνιορ πέρασε στις ΗΠΑ το 1987 μαζί με τον γιο του, που τότε ήταν μόλις 21 μηνών, αφού τον πήρε από τη μητέρα του επωφελούμενος από την απόφαση ενός δικαστηρίου που του επέτρεπε να βλέπει το παιδί. Εγκαταστάθηκαν στο Κονέκτικατ, με άλλο ονοματεπώνυμο, χάρη σε πλαστά πιστοποιητικά γέννησης που είχε καταφέρει να φτιάξει. Ο Ζερμέν μεγάλωσε πιστεύοντας ότι η μητέρα του είχε πεθάνει.

Η αστυνομία του Τορόντο ανέφερε την υπόθεση αυτή στις αμερικανικές αρχές σε ένα συνέδριο αστυνομικών με αντικείμενο τους φυγάδες που έγινε το 2016. Η αμερικανική αστυνομία κατάφερε κατόπιν να λύσει το μυστήριο, χάρη σε ένα λογισμικό αναγνώρισης προσώπου.

“Θέλω να προτρέψω και άλλες οικογένειες, τα παιδιά ή οι αγαπημένοι των οποίων απήχθησαν, να μην χάσουν ποτέ τις ελπίδες τους. Είμαι η ζωντανή απόδειξη, ότι μετά από 31 χρόνια οδύνης, 31 ατελείωτα χρόνια, δεν πρέπει να εγκαταλείπεις ποτέ”, είπε η Λινέτ.

Ο γιος της, αφού την φίλησε και την έσφιξε στην αγκαλιά του, της είπε απλά: “Μαμά, έχω πάρει τα μάτια σου”.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.