Η εξομολόγηση της Έφης Αχτσιόγλου: «Ζω στο ενοίκιο, σε ένα διαμέρισμα στο Παγκράτι»

Η εξομολόγηση της Έφης Αχτσιόγλου: «Ζω στο ενοίκιο, σε ένα διαμέρισμα στο Παγκράτι»

«Καλύτερα να είμαι ξινή παρά να παίζουμε παιχνιδάκια ενώ μας έχουν βάλει στο υπουργείο να παράξουμε 5 πράγματα» δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου, η οποία - μιλώντας στην εκπομπή «Αυτοψία» του Alpha με τον Αντώνη Σρόιτερ.

Όπως είπε, στην ίδια δεν είχε περάσει από το μυαλό της ότι θα γινόταν υπουργός και όταν ανέλαβε το υπουργείο Εργασίας άρχισαν οι «ψίθυροι» σε διάφορα μέσα ότι «κάτι συμβαίνει στο προσωπικό επίπεδο και την οδήγησε εκεί».

«Έπαθα μπλακ άουτ από τα δημοσιεύματα»
«Είδα ένα-δύο δημοσιεύματα στην αρχή, εννοώ τις πρώτες μέρες που ήμουν στο υπουργείο, και έπαθα μπλακ άουτ. Δε μπορούσα να εργαστώ για ένα εικοσιτετράωρο. Αλλά κάθισα και αναρωτήθηκα “αυτό θα γίνεται τώρα;” και φώναξα τη συνεργάτιδά μου και της λέω “αυτά εδώ τα δημοσιεύματα, επειδή μου φέρνουν την αποδελτίωση, δε θα μου τα ξαναφέρεις”» είπε η υπουργός Εργασίας.

«Κάποιες φορές η τρόικα συμπεριφερόταν σαν να ήταν αυτοί οι υπουργοί»
Η κυρία Αχτσιόγλου περιέγραψε τις συναντήσεις με τους εκπροσώπους του κουαρτέτου, λέγοντας ότι «πολλές φορές ξεχνούσαν ότι συνομιλούσαν με τα μέλη μιας εκλεγμένης κυβέρνησης και δεν είχαν κάποια όρια στον σεβασμό», ενώ είπε πως η διαπραγμάτευση ήταν πολύ δύσκολη και υπήρχαν συχνά μεγάλες διαφωνίες και διαφορές.

Σύμφωνα με την ίδια, μερικές φορές η συμπεριφορά των τεχνοκρατών έδινε την εντύπωση πως νόμιζαν «ότι είναι αυτοί οι υπουργοί».

«Τη μέρα της ορκωμοσίας μου με πέρασαν για σύντροφο του Χαρίτση»
Περιγράφοντας τη μέρα της ορκωμοσίας της ως υπουργού Εργασίας, η κυρία Αχτσιόγλου είπε πως την πέρασαν για σύντροφο του Αλέξη Χαρίτση.
«Μου φάνηκε πολύ παράξενο την ημέρα της ορκωμοσίας, πήγα με τον Αλέξη Χαρίτση και στην αρχή οι δημοσιογράφοι δεν κατάλαβαν ότι ήμουν υπουργός. Μπαίνοντας νόμιζαν ότι είμαι η σύντροφος του Χαρίτση. Και μου είπαν, εσείς πάτε από κάτω. Και λέει ο Χαρίτσης, “είναι η υπουργός Εργασίας”», είπε η κυρία Αχτσιόγλου.

«Δεν έχω γυρίσει την Αθήνα»
Η υπουργός Εργασίας είπε πως της φάνηκε παράξενο όταν κλήθηκε να φύγει από τη Θεσσαλονίκη για να εγκατασταθεί στην Αθήνα, αφήνοντας τη ζωή της εκεί.

Όπως είπε, λόγω φόρτου εργασίας δεν έχει καταφέρει να δει την πρωτεύουσα, αν και συμπλήρωσε δύο χρόνια στην Αθήνα!

«Δεν την έχω δει ιδιαίτερα. Εντάξει, ένα κρασί μετά τη δουλειά, θα το πιούμε με τους συνεργάτες, αλλά ως εκεί. Ωραία φαίνεται πάντως η Αθήνα» είπε η κυρία Αχτσιόγλου.

«Ζω στο ενοίκιο, σε ένα διαμέρισμα στο Παγκράτι»
Όπως είπε η υπουργός, ζει σε ένα διαμέρισμα στο Παγκράτι.

«Έχω ενοικιάσει ένα διαμέρισμα στο Παγκράτι και ζω εκεί. Ζω όπως ήμουνα πριν, έτσι είναι η ζωή μου», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου.

Η κυρία Αχτσιόγλου εξομολογήθηκε ότι δυσκολεύεται να δηλώνει «αριστερή», εφαρμόζοντας μνημόνια.

«Είχε πει ένα ξένος πολιτικός ότι “όταν κάνεις καμπάνια είσαι στην ποίηση και όταν κυβερνάς είσαι στην πρόζα, δηλαδή γίνεσαι πιο ρεαλιστής ”. Θα δυσκολευόμουν να χρησιμοποιήσω τον όρο της αριστεράς ή του αριστερού. Όταν κάνεις μνημόνιο, όταν εφαρμόζεις μνημόνιο και όταν εφαρμόζεις ένα πρόγραμμα που έχει εκ των πραγμάτων δημοσιονομικούς περιορισμούς, δυσκολεύομαι να χρησιμοποιήσω τον όρο του αριστερού. Αυτό βέβαια είναι και μία δική μου ενοχή», είπε.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.