Οι υπουργοί γνώριζαν για νεκρούς στο Μάτι πριν από τη σύσκεψη με τον Τσίπρα -Η κατάθεση υποστράτηγου της Πυροσβεστικής

Οι υπουργοί γνώριζαν για νεκρούς στο Μάτι πριν από τη σύσκεψη με τον Τσίπρα -Η κατάθεση υποστράτηγου της Πυροσβεστικής

Μια μια κατάθεση φωτιά, ο υποστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος Ιωάννης Ράμφος, ανατρέπει όλους τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς ότι δήθεν δεν υπήρχε σαφής εικόνα για τους νεκρούς στο Μάτι, όταν έγινε η σύσκεψη με τον πρωθυπουργό στο Συντονιστικό.

Οπως αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος στην έντυπη εκδοσή του, ήδη από τις 8 το βράδυ της «Μαύρης Δευτέρας» ο ανώτατος αξιωματικός είχε ενημερώσει τα κεντρικά για νεκρούς, ενώ στις 11 δίνει πλέον και συγκεκριμένο αριθμό για τους νεκρούς που έχει βρεί. Σημειώνεται ότι η σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό ξεκινάει στις 11.30. Οπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, από τις καταθέσεις των αξιωματικών της Πυροσβεστικής στην Δικαιοσύνη, ο υποστράτηγος Ιωάννης Ράμφος στις 8 το βράδυ ενημερώνει: «…Προχωράει προς εμένα ένας άνθρωπος καμένος, ο οποίος κατέρρευσε μπροστά στο βενζινάδικο». Ο ίδιος αξιωματικός στις 23:00 αναφέρει: «Στα στενά είδα περίπου 7-8 νεκρούς. Ολα τα άτομα που είδα ήταν έξω από τα αυτοκίνητα, πλησίον οχημάτων μεταξύ τους και παιδιά».

Στις 23:15, ένα τέταρτο δηλαδή πριν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εμφανιστεί μαζί με υπουργούς και υπηρεσιακούς παράγοντες στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, ο κ. Ράμφος διαβιβάζει: «…αναφέρω ότι έχει τελειώσει το φαινόμενο και απλά μαζεύουμε νεκρούς»…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.