Ντου μαθητών στο υπουργείο Παιδείας – Μπούκαραν στο γραφείο του Γαβρόγλου (BINTEO)

Ντου μαθητών στο υπουργείο Παιδείας – Μπούκαραν στο γραφείο του Γαβρόγλου (BINTEO)

Ένταση επικρατησε για αρκετή ώρα στο υπουργείο Παιδείας. Αρχικά δεκάδες μαθητές και φοιτητές εισέβαλλαν στο προαύλιο του υπουργείου Παιδείας.

Στην συνέχεια οι διαμαρτυρόμενοι έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό μπήκαν μέσα στο κτίριο και έφτασαν μέχρι το γραφείο του υπουργού με τον οποίο συνομιλούσαν για αρκετή ώρα. Για να φτάσουν εκεί έσπασαν με κλωτσιά την πόρτα του γραφείου του υπουργού και αυτή την ώρα μιλούν μαζί του σε έντονο ύφος. Ο κόσμος που συγκεντρώθηκε μέσα στο γραφείο του Κώστα Γαβρόγλου ήταν πολύς και οι μαθητές ήταν εξαγριωμένοι. Ζητούσαν να αποσυρθεί άμεσα ο νόμος.

«Θα πρέπει να νιώθεις ντροπή με όλα όσα έχεις αποφασίσει», έλεγαν οι μαθητές και οι φοιτητές απευθυνόμενοι στον υπουργό. Του ζητούσαν να φύγει από το γραφείο του προκειμένου να κάνουν κατάληψη. Αυτή την ώρα είναι στο ισόγειο του κτιρίου και αποφασίζουν την περαιτέρω στάση τους.

Προηγήθηκε μάχη σώμα με σώμα με τους αστυνομικούς που ήταν στην είσοδο του κτιρίου. Οι διαδηλωτές τους απώθησαν με την βία και στην συνέχεια κατάφεραν και μπήκαν μέσα στο κτίριο, όπως θα δείτε στις παρακάτω φωτο και βίντεο.

Οι συγκεντρωμένοι αντιδρούν:

– στο νόμο Γαβρόγλου που όπως σημειώνουν επιδιώκει να μετατρέψει το σχολείο σε ένα «εργοστάσιο που παράγει ανθρώπους προς κατανάλωση από την αγορά εργασίας για να καλύψει τις ανάγκες της».
– στις αλλαγές που φέρνει ο νόμος στις συνενώσεις ΑΕΙ – ΤΕΙ και στις διασπάσεις τμημάτων

Υποστηρίζουν ότι οι αλλαγές αυτές αποκλείουν τους μαθητές απο την ουσιαστική γνώση εντατικοποιούν το πρόγραμμά τους και δεν τους αφήνουν περιθώριο επιλογής αφού όσοι επιλέξουν να δώσουν Πανελλαδικές εξετάσεις θα ακολουθήσουν το δρόμο του διπλού άγχους λόγω των διπλών εξετάσεων.

Πηγή: newsit.gr

 

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.