Τι να κάνετε όταν το παιδί σας δεν τρώει

Τι να κάνετε όταν το παιδί σας δεν τρώει

Οι γονείς δεν είναι σχεδόν ποτέ ευχαριστημένοι με το φαγητό του παιδιού τους.

Τα παράπονά τους είναι ποικίλα: το παιδί τους μπορεί να τρώει ελάχιστα, να τσιμπολογάει διαρκώς είδη που δεν έχουν καμία θρεπτική αξία κι όταν έρθει η ώρα του φαγητού να μην αγγίζει τίποτα από το πιάτο του.

Μαγικές συνταγές για να πείσετε το δύσκολο παιδί σας να φάει, σίγουρα δεν υπάρχουν. Μπορείτε όμως να ενθαρρύνετε το παιδί σας να φάει περισσότερο μετατρέποντας το φαγητό σε έναν ακαταμάχητο πειρασμό.

Ζητήστε από το παιδί σας να σας βοηθήσει στην προετοιμασία του φαγητού έτσι ώστε να αισθανθεί χρήσιμο και ότι συμμετέχει στη διαδικασία της διατροφής και της ανάπτυξης .

Θα πλάσετε μαζί τον κιμά, όπως πλάθει και την πλαστελίνη. Στρώστε μαζί το τραπέζι και σώστε του το δικαίωμα της επιλογής για να αισθανθεί ότι υπολογίζετε τη γνώμη του.

Αν για παράδειγμα δεν πίνει πολύ γάλα θα πάρει το ασβέστιο που χρειάζεται από το γιαούρτι. Αν αντιπαθεί τα λαχανικά δώστε του τις απαραίτητες βιταμίνες σε μορφή φρούτων ή σε χυμούς. Τα παιδάκια συνήθως προτιμούν τ’ απλά φαγητά γιατί θέλουν να ξέρουν τι είναι αυτό που τρώνε.

Προσπαθείτε λοιπόν να σεβαστείτε τα γούστα, τις προτιμήσεις και τις…ιδιοτροπίες του παιδιού σας. Αν δεν του αρέσει μια συγκεκριμένη τροφή, μην το πιέζετε να τη φάει. Κανένα φαγητό δεν είναι αναντικατάστατο.

Απλοί τρόποι που ανοίγουν την όρεξη
Κάντε το φαγητό ελκυστικό

Αφήστε το παιδί να διαλέξει το δικό του σερβίτσιο

Σερβίρετε μικρές μερίδες
Δώστε του απλό φαγητό χωρίς πολλά καρυκεύματα

Μην προσπαθείτε να το κοροϊδέψετε ανακατεύοντας το φαγητό που απεχθάνεται με κάποιο που του αρέσει.

Μην το αφήνετε να πίνει πολύ νερό στην αρχή ή κατά τη διάρκεια του γεύματος, γιατί έτσι θα γεμίσει το στομάχι του και δεν θα θέλει να φάει.

Πηγή: motherblog.gr

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.