Οργή στη Διεθνή Αμνηστία από το βίντεο με τις ύβρεις αστυονομικών στη Μόρια

Οργή στη Διεθνή Αμνηστία από το βίντεο με τις ύβρεις αστυονομικών στη Μόρια

Ζητά παρέμβαση του υπουργού.

Την οργισμένη αντίδραση της Διεθνούς Αμνηστίας προκάλεσαν οι εικόνες ντροπής στη Μόρια και συγκεκριμένα το βίντεο που δείχνει έναν αστυνομικό να καθυβρίζει με χυδαίο τρόπο μια ηλικιωμένη πρόσφυγα που περίμενε στην ουρά για το συσσίτιο.

Η ΜΚΟ, ζητεί άμεση παρέμβαση της υπουργού Προστασίας του Πολίτη για το εν λόγω περιστατικό και την διεξαγωγή έρευνας τυχόν ευθυνών αστυνομικού προσωπικού και πιθανού ρατσιστικού κινήτρου στην αηθή αυτή λεκτική επίθεση.

«Δεν αρκούν οι άθλιες συνθήκες του καταυλισμού στην Μόρια, οι πρόσφυγες έχουν να αντιμετωπίζουν και την απαράδεκτη και προσβλητική συμπεριφορά των αρχών», σημειώνει η Διεθνής Αμνηστία.

«Άι γ@@@@@@! Άι γ@@@@@@!! Σκ@@@γρια! Φύγε από δω. Σαύρα, ε, σαύρα. Θα στο βάλω στον κ@λο αυτό, το κατάλαβες; Σκ@@@γρια!» εμφανίζεται να λέει ένας άνδρας με πολιτικά να φωνάζει σε ηλικιωμένες γυναίκες πρόσφυγες παρουσία αστυνομικών, ενώ της αρπάζει και της πετάει το μπαστούνι που η γιαγιά στηρίζεται.

Ήδη έχουν ανακληθεί οι αποσπάσεις των αστυνομικών που εμφανίζονται στο βίντεο, από τη Μυτιλήνη και θα επιστρέφουν στις μονάδες τους σε Αττική, Έδεσα και Ιωάννινα.

Ένας εκ των τεσσάρων έχει ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ η ενέργεια των αστυνομικών ενέχει ρατσιστικά κίνητρα.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.