Παράνομη κρίθηκε η στάση εργασίας στο Μετρό

Παράνομη κρίθηκε η στάση εργασίας στο Μετρό

Υποχρέωση των εργαζομένων να επιστρέψουν στα πόστα τους σύμφωνα με την ΣΤΑΣΥ.

Οι δύο στάσεις εργασίας της Παρασκευής κρίθηκαν παράνομες και όσοι εργαζόμενοι δεν βρίσκονται στις θέσεις τους από τις 23.00 έως τη λήξη της βάρδιας θα θεωρηθούν αδικαιολόγητα απόντες, ανακοίνωσε το απόγευμα η ΣΤΑΣΥ.

Η πλήρης ανακοίνωση της εταιρείας

«Με την υπ΄ αρίθμ. 1954/2018 ΜΠΑ απόφαση αναγνωρίστηκε ο παράνομος χαρακτήρας των δύο στάσεων εργασίας στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό της Αθήνας σήμερα Παρασκευή, 19-10-2018, από την έναρξη λειτουργίας του Μετρό έως τις 09.00 π.μ. και από τις 23.00 μ.μ. έως την λήξη της λειτουργίας του μέσου.

Ως εκ τούτου, τυχόν συμμετοχή στην ως άνω παράνομη στάση εργασίας από τις 23.00 μ.μ. έως την λήξη της λειτουργίας του μέσου, συνιστά αδικαιολόγητη απουσία.

Κατά συνέπεια, για τη ζημία που θα προκληθεί στην εταιρεία και στο επιβατικό κοινό από την τυχόν πραγματοποίηση της εν λόγω στάσης εργασίας, αυτή θα οφείλεται αποκλειστικά στην παράνομη συμπεριφορά των συμμετεχόντων.

Η εταιρεία, επιφυλασσόμενη παντός νομίμου δικαιώματός της, καλεί όλους τους εργαζόμενους που απασχολούνται στη βραδινή βάρδια να αναλάβουν υπηρεσία».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.