Σβάστικες στο στέκι του «Ρουβίκωνα» στη Φιλοσοφική (ΦΩΤΟ)

Σβάστικες στο στέκι του «Ρουβίκωνα» στη Φιλοσοφική (ΦΩΤΟ)

Παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες μέρες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ανοιχτή σήμερα η Σχολή.

Το σύμβολο του φασισμού καλύπτει από σήμερα το πρωί τα συνθήματα του Ρουβίκωνα στον επίμαχο χώρο στη Φιλοσοφική Σχολή που έχει καταλάβει η αναρχική συλλογικότητα από την περασμένη εβδομάδα.

Οι πρυτανικές Αρχές ζήτησαν την απομάκρυνση των μελών του Ρουβίκωνα από το χώρο, τονίζοντας πως δεν πρόκειται για ακαδημαϊκή συλλογικότητα και ως εκ τούτου θα πρέπει να αποχωρήσουν.

Καθώς οι καταληψίες δεν αποχώρησαν, η Σχολή άνοιξε σήμερα, μετά το χθεσινό λουκέτο ως ένδειξη διαμαρτυρίας, ενώ χθες με παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση, ώστε να διαπιστωθεί η βασιμότητα ή μη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων αναφορικά με την παρουσία μελών του «Ρουβίκωνα» σε χώρους του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η Εισαγγελέας του ΑΠ έστειλε έγγραφη παραγγελία στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ευάγγελο Ιωαννίδη, προκειμένου να διενεργηθεί έρευνα και να διαπιστωθεί αν διαπράττονται αδικήματα όπως η διατάραξη κοινής ειρήνης που μεταφράζεται σε παραβίαση της πανεπιστημιακής τάξης.

Η προκαταρκτική εξέταση θα ανατεθεί σε εισαγγελέα προκειμένου να ερευνηθούν οι συνθήκες δράσης του Ρουβίκωνα στη Φιλοσοφική Σχολή.

Σβάστικες στο στέκι του «Ρουβίκωνα» στη Φιλοσοφική (ΦΩΤΟ)

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.