Ένιωθε σαν μεθυσμένη γιατί… κατέβαινε ο εγκέφαλός της!

Ένιωθε σαν μεθυσμένη γιατί... κατέβαινε ο εγκέφαλός της!

Οι γιατροί νόμιζαν αρχικά ότι απλά έπασχε από ημικρανίες, όμως εκείνη είχε μια σπάνια ασθένεια...

Μία νεαρή γυναίκα από το Χαλ της Μεγάλης Βρετανίας είχε συνεχώς πονοκεφάλους και ζαλάδες. Για δύο χρόνια, η 24χρονη Τζόντι Μπέτσον υπέφερε από ένα αίσθημα, το οποίο το είχε χαρακτηρίσει «σα να είμαι συνεχώς μεθυσμένη». Μάλιστα ο γιατρός της, της είχε δώσει φαρμακευτική αγωγή για να αντιμετωπίσει την πάθηση που πίστευε ότι είχε. Τις ημικρανίες.

Η κατάστασή της δεν βελτιωνόταν, αντιθέτως την ανάγκασε να δει εξειδικευμένο γιατρό, ο οποίος τη συμβούλεψε να κάνει ειδικές μαγνητικές εξετάσεις. Τότε ήταν που η νεαρή διαγνώστηκε με μία σπάνια ασθένεια, η οποία κάνει τον εγκέφαλο να μετακινείται προς τη σπονδυλική στήλη. Η παραμόρφωση Chiari κάνει τα χαμηλότερα στρώματα του εγκεφάλου να γλιστρούν προς τα κάτω.

Όπως αναφέρει η Sun, εν τέλει η νεαρή κοπέλα υποβλήθηκε σε λεπτή χειρουργική επέμβαση με την οποία οι γιατροί αφαίρεσαν κομμάτια του κρανίου της ώστε να απελευθερωθεί κάποια από την πίεση που ασκούσε ο εγκέφαλός της. Για αρκετό καιρό θα χρειαστεί 24ωρη φροντίδα, ενώ μετακινείται με αναπηρικό καροτσάκι.

Η Τζόντι είχε γεννηθεί με την ασθένεια αλλά τα πρώτα συμπτώματα εμφανίστηκαν μετά τα 20 της χρόνια. Εάν δεν είχε ζητήσει εξειδικευμένη διάγνωση κινδύνευε μέχρι και με ολική παράλυση.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.