Συνεχίζεται ο Γολγοθάς των εγκαυματιών τρεις μήνες μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι – Μάχη για να μείνουν στη ζωή

Συνεχίζεται ο Γολγοθάς των εγκαυματιών τρεις μήνες μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι - Μάχη για να μείνουν στη ζωή

Στα νοσοκομεία παραμένουν τρεις τραυματίες από τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου στην ανατολική Αττική, δίνοντας μάχη -σχεδόν τρεις μήνες μετά- για να κρατηθούν στη ζωή.

Την ίδια ώρα, το πόρισμα που συνέταξε αξιωματικός της Πυροσβεστικής, Δημήτρης Λιότσος, αποδίδει την τραγωδία σε αιφνιδιασμό του κρατικού μηχανισμού, εξαιτίας της γρήγορης εξέλιξης της πυρκαγιάς.

Την ημέρα της φονικής πυρκαγιάς διακομίστηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ είτε με ιδιωτικά μέσα 179 εγκαυματίες στα τέσσερα νοσοκομεία της Αττικής που είχαν τεθεί σε ετοιμότητα. Σύμφωνα με τον πρώτο επιχειρησιακό απολογισμό του ΕΚΑΒ, το πρώτο 24ωρο στα νοσοκομεία νοσηλεύονταν 156 ενήλικες και 23 ανήλικοι.

Από τους ενηλίκους μόλις το 1/3 κέρδισε τη μάχη για τη ζωή, ύστερα από μεγάλο αγώνα, ενώ έως τον Δεκαπενταύγουστο από το Παίδων είχαν πάρει εξιτήριο τα περισσότερα παιδιά.

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο θύμα της φωτιάς, το 99ο, άφησε την τελευταία του πνοή στις 11 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για μια 26χρονη η οποία πάλευε για τη ζωής της επι 51 ημέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Ευαγγελισμού.

Αυτή τη στιγμή, στα νοσοκομεία της Αττικής εξακολουθούν να νοσηλεύονται τρεις εγκαυματίες.

Αποκαλυπτικό πόρισμα για την τραγωδία στο Μάτι
Σε αιφνιδιασμό του κρατικού μηχανισμού εξαιτίας της γρήγορης εξέλιξης της πυρκαγιάς αποδίδεται η τραγωδία στο Μάτι που στοίχισε τη ζωή σε 99 ανθρώπους, σύμφωνα με το πόρισμα που συνέταξε με εντολή του εισαγγελέα Πρωτοδικών ο αξιωματικός της Πυροσβεστικής, Δημήτρης Λιότσος και δημοσιεύει η «Καθημερινή».

Στο πόρισμα διαπιστώνεται ότι η φωτιά θα μπορούσε να είχε σβήσει εν τη γενέσει της, αν δεν είχαν κληθεί οι δύο υδροφόρες που περιπολούσαν στην περιοχή να συνδράμουν τις πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούσαν στην Κινέτα.

Διαπιστώνεται επίσης ότι υπήρξε καθυστέρηση στην εντολή για εκκένωση της περιοχής από τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής, γεγονός που τους στέρησε την έγκαιρη απομάκρυνση.

Στο μεταξύ προθεσμίες για το πρώτο δεκαήμερο του Νοέμβρη έχουν λάβει από την εισαγγελία οι ύποπτοι οι οποίοι έχουν κληθεί να δώσουν ανωμοτί εξηγήσεις για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου έλαβε προθεσμία για τις 8 Νοεμβρίου μέσω του συνηγόρου της ενώ ο Δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης για τις 7 Νοεμβρίου.

«Είναι πολύ πρόωρο να κάνει κανείς μία δήλωση για την υπόθεση. Θα λάβουμε τη δικογραφία, θα τη μελετήσουμε και θα τη αξιολογήσουμε. Καμιά θέση δεν διατυπώνεται, αν δεν μελετηθεί πρώτα το υλικό της δικογραφίας» ανέφερε ο συνήγορος του, Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

Αυτοπροσώπως εμφανίστηκε ο δήμαρχος Πικερμίου-Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς.

«Αισθανόμαστε ότι κάναμε ό,τι έπρεπε να κάνουμε πριν και μετά την πυρκαγιά. Είμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας και στη δικαιοσύνη ώστε να απαντήσουμε σε όλα τα ερωτήματα και να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν» δήλωσε ο κ. Μπουρνούς, βγαίνοντας από το γραφείο του εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.