Απίστευτο: Έπαιρνε για 12 χρόνια τη σύνταξη νεκρού!

Απίστευτο: Έπαιρνε για 12 χρόνια τη σύνταξη νεκρού!

Κατάλαβε το λάθος του ο 53χρονος από την Καλαμάτα και προσπαθεί να επιστρέψει τα χρήματα.

Ένας 53χρονος άνεργος φρόντιζε έναν ηλικιωμένο σε χωριό έξω από την Καλαμάτα. Η σύνταξη του ηλικιωμένου κατετίθετο σε κοινό λογαριασμό κι όταν το Νοέμβριο του 2006 πέθανε, ο 53χρονος δεν δήλωσε το θάνατό του και συνέχισε να την εισπράττει.

Τελικά, όταν ανακαλύφθηκε από το ασφαλιστικό ταμείο, είχε ήδη εισπράξει και όφειλε 53.000 ευρώ. Μέχρι σήμερα έχει κάνει προσπάθειες και έχει επιστρέψει 9.619 ευρώ.

Ο αδελφός του κατηγορουμένου κατέθεσε χθες ότι έχει μεγάλη ακίνητη περιουσία και πως στις αρχές του έτους έδωσε εντολή σε μεσιτικό γραφείο να εκποιηθούν ακίνητά του, ώστε να μπορέσει να εξοφλήσει αυτά που χρωστάει. Τον Ιούλιο πούλησε ένα ακίνητο και προχώρησε σε ρύθμιση με την εφορία, την οποία και τηρεί. Επίσης, το Σεπτέμβριο ζήτησε από την εφορία και έγινε δεκτό δύο ακίνητά του, αξίας 112.000 ευρώ, να μπουν υποθήκη.

Στην απολογία του ο 53χρονος αποδέχθηκε την πράξη του και είπε πως έχει πρόθεση να επιστρέψει όλα τα χρήματα. Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο με το ελαφρυντικό ότι προσπαθεί να άρει τις συνέπειες των πράξεών του και τον καταδίκασε σε 4 χρόνια φυλάκισης, με την ποινή να είναι εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ και την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

ΠΗΓΗ: tharrosnews.gr

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.