Τα πιο έξυπνα ζώα του πλανήτη

Τα πιο έξυπνα ζώα του πλανήτη

Εσείς ξέρετε ποιο είναι το πιο έξυπνο;

Ορισμένα από τα ζώα που ζουν κοντά μας είναι πανέξυπνα ενώ ταυτόχρονα κάποια από αυτά αποτελούν μέρος της άγριας πανίδας. Ωστόσο όπου κι αν διαβιούν θεωρούνται από τα εξυπνότερα του πλανήτη, και όχι άδικα…

Ας να δούμε ποια είναι αυτά:

Χιμπατζής

Είναι πολύ κοντά τόσο σωματικά όσο και πνευματικά με τους ανθρώπους. Ίσως η πιο εκπληκτική ικανότητα αυτών των πλασμάτων είναι η δυνατότητα που έχουν να γνωστοποιούν τις δικές τους ιδέες. Δεν βγήκε τυχαία η θεωρία πως ο άνθρωπος προήλθε από τους χιμπατζήδες.

Δελφίνι

Είναι πανέμορφα πλάσματα και πολύ αγαπημένα ζώα. Είναι πολύ φιλικά με τους ανθρώπους αλλά και πανέξυπνα. Πρόσφατες εγγραφές μαγνητικού συντονισμού έχουν δείξει ότι το μέγεθος του εγκεφάλου τους είναι τέσσερις έως πέντε φορές μεγαλύτερο σε αναλογία με το μέγεθος του σώματός τους.

Ποντίκι

Πρόσφατη έρευνα καταδεικνύει ότι τα καφέ ποντίκια έχουν επίγνωση της δικής τους διαδικασίας σκέψης, που μέχρι τότε θεωρούνταν αποκλειστικά ανθρώπινο χαρακτηριστικό.

Περιστέρι

Θεωρείται ότι τα περιστέρια εξημερώθηκαν 3000 χρόνια πριν. Πολλά επιστημονικά πειράματα έχουν δείξει ότι τα περιστέρια χρησιμοποιούν την εμπειρία τους και να είναι άριστοι μαθητές. Μπορούν να αναγνωρίσουν εκατοντάδες εικόνων αλλά και τον εαυτό τους στον καθρέφτη, ενώ έχουν την ικανότητα να βρίσκουν μικρές διαφορές μεταξύ δύο αντικειμένων.

Σκίουρος

Έχει πολύ καλή μνήμη και είναι πανέξυπνο ζώο. Έχουν την ικανότητα να ξεγελούν ακόμα και τους ανθρώπους.

Γουρούνι

Κανείς δεν θα πίστευε πως τα γουρούνια θα ήταν έξυπνα ζώα. Και όμως έρευνες δείχνουν πως είναι πιο έξυπνο και από τα σκυλιά. Η νοημοσύνη τους είναι παρόμοια με αυτήν ενός τρίχρονου παιδιού.

Κοράκι

Έρευνες έχουν δείξει ότι τα κοράκια μπορούν να λύσουν απίστευτους γρίφους για να φτάσουν στην τροφή τους ενώ ρίχνουν ξηρούς καρπούς στους δρόμους περιμένοντας υπομονετικά να περάσει ένα αυτοκίνητο που θα σπάσει το κέλυφος!

Ελέφαντας

Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Αφρική περίπου 23 εκατομμύρια χρόνια πριν. Είναι γνωστός για την ικανότητά του να χρησιμοποιεί διάφορα εργαλεία στη φύση, ενώ καλός μαθητής σε αιχμαλωσία καθώς αντιλαμβάνεται επαναλαμβανόμενες κινήσεις.

Ουρακοτάγκος

Άλλο ένα έξυπνο ζώο αφού μπορεί να επικοινωνήσει με τους ανθρώπους με τη χρήση γραμμάτων και συμβόλων κάνοντας απλές προτάσεις .

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.