Το πρώτο νησί παγκοσμίως που είπε «όχι» στο τσιγάρο είναι στην Ελλάδα!

Το πρώτο νησί παγκοσμίως που είπε «όχι» στο τσιγάρο είναι στην Ελλάδα!

Παγκόσμια πρωτοπορία στην Ελλάδα.

Πρωτοπορούν τα ελληνικά νησιά και μετά τη Σίκινο που είπε «όχι» στα πλαστικά καλαμάκια, ακολουθεί η Αστυπάλαια να πει «όχι» στο τσιγάρο! Το πρώτο παγκοσμίως νησί που οραματίζεται να διαμηνύσει στους ανθρώπους τα οφέλη από την απαλλαγή του καπνίσματος, είναι ελληνικό.

Απώτερος σκοπός δεν είναι το marketing, η προβολή του νησιού ή αστυνόμευση αλλά η ενημέρωση και «το πέρασμα σε μια νέα εποχή» εξηγεί στο star.gr η αντιδήμαρχος Αστυπάλαιας, Μαρία Καμπούρη και επισημαίνει:

«Η Αστυπάλαια αναβλύζει μια θετική ενέργεια κι εμείς θέλουμε με αυτή τη θετική ενέργεια του νησιού να αναζητήσουμε, να διεκδικήσουμε και να μεταδώσουμε την ποιότητα και την ευζωία».

Η πρωτοβουλία αφορά σε μια προσπάθεια, λοιπόν, να πειστεί ο κόσμος ώστε να απαλλαγεί από τον καπνό του τσιγάρου. «Είναι όραμά μας και σε καμία περίπτωση δε θέλουμε ο κόσμος να πιστέψει ότι η Αστυπάλαια δεν είναι επιθυμεί τους ανθρώπους που καπνίζουν. Όραμά μας είναι να πείσουμε τον κόσμο για τα οφέλη που θα έχει αν απαλλαγεί από τον καπνό του τσιγάρου».

Η πρωτοποριακή προσπάθεια γίνεται από τον Δήμο Αστυπάλαιας και τοπικούς φορείς σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την υποστήριξη της εταιρείας Παπαστράτος.

Η πρώτη ανοιχτή εκδήλωση #astypaleasmokefree πραγματοποιήθηκε μπροστά από τους παραδοσιακούς ανεμόμυλους, στη χώρα της Αστυπάλαιας με τη συμμετοχή κατοίκων και επισκεπτών του νησιού, την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου. Η προσπάθεια ενημέρωσης για τα οφέλη από τη διακοπή του καπνίσματος συνεχίζεται με μια σειρά από πρωτότυπες δράσεις.

Πριν από δύο εβδομάδες έγινε ένα γαστρονομικό φεστιβάλ «στο οποίο εξηγήσαμε ότι μπορεί κάποιος να γευτεί καλύτερα τις τοπικές συνταγές, θα έχει καλύτερη γεύση και όσφρηση, όταν δεν καπνίζει».

Από 13-16 Οκτωβρίου διοργανώνεται στην Αστυπάλαια το «Astypalea Cycling Festival». Πενήντα ποδηλάτες από την Αθήνα μαζί με τους ποδηλάτες της Αστυπάλαις θα κάνουν τον γύρο του νησιού με τα ποδήλατά τους «για να δείξουμε ότι κάποιος ο οποίος είναι υγιής, μπορεί να ασχοληθεί περισσότερο με τις αθλητικές δραστηριότητες» καταλήγει η αντιδήμαρχος.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.