Κύκλωμα πορνείας «μετακόμισε» από την Αθήνα στη Μύκονο για… χάρη ξένων κροίσων

Κύκλωμα πορνείας «μετακόμισε» από την Αθήνα στη Μύκονο για... χάρη ξένων κροίσων

Παράνομα κυκλώματα πορνείας είχαν μεταφέρει πλήθος γυναικών από την Αθήνα, που δραστηριοποιούνται, στη Μύκονο, ώστε να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις και τις ερωτικές φαντασιώσεις κροίσων από τη Ρωσία και τη Σαουδική Αραβία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων, διαπίστωσαν παρόμοιες «μετακομίσεις» γυναικών από την Αθήνα προς το Βραχάτι Κορινθίας, την Καρδίτσα και τη Μαραθόπολη.

Τριάντα κοπέλες που είχε στρατολογήσει μία γυναίκα από την Ουκρανία με το ψευδώνυμο «Λάνα», είχαν πέσει στα χέρια του αρχηγού του κυκλώματος, γνωστού ως «Ανδρέα» ή «Πέτροβιτς». Η «Λάνα» είχε παρακρατήσει ακόμα και τα ταξιδιωτικά έγγραφα των γυναικών, επικαλούμενη μία ανύπαρκτη «ισχύουσα νομοθεσία», επιβάλλοντάς τους ένα υποχρεωτικό χρέος ύψους 2.000 ευρώ.

Την παράνομη δράση του κυκλώματος φρόντιζαν να συγκαλύψουν ένας συμβολαιογράφος και ένας δικηγόρος, που προχωρούσαν στην σύναψη εικονικών γάμων και σύμφωνων συμβίωσης. Σε όσες γυναίκες κατάφερναν να διαφύγουν, ο «Πέτροβιτς» υπέβαλλε μηνύση, αναγκάζοντας τις υπόλοιπες να καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης.

Ο «Πέτροβιτς» νομιμοποιούσε τις γυναίκες με τη σύναψη εικονικών συμφώνων συμβίωσης, τα οποία συντάσσονταν σε συμβολαιογραφείο στο κέντρο της Αθήνα. Στη συνέχεια, τα κατέθεταν σε ληξιαρχείο, ΔΟΥ και σε υπηρεσίες του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, πετυχαίνοντας την παραμονή και εργασία των γυναικών που εκπόρνευε.

Οι «φυλακές» των γυναικών ήταν σε διαμερίσματα του Γαλατσίου και της Καλλιθέας και, πέρα από τα στριπτιτζάδικα, επί της λεωφόρου Συγγρού, το κύκλωμα εξωθούσε τις κοπέλες στην πορνεία, με μεροκάματα 50 ευρώ, σε κρυφούς οίκους ανοχής στην πλατεία Αμερικής, πουι εμφανίζονταν ως κέντρα ευεξίας. Ο «Πέτροβιτς» δεν επέτρεπε στις κοπέλες να έχουν άμεση επικοινωνία με τους πελάτες εκτός των οίκων ανοχής και λειτουργούσε ως μεσάζων, ενώ επέβαλλε «ποινές» και χρηματικά πρόστιμα σε όσες δεν υπάκουαν στις εντολές του.

Η συμβολαιογράφος που συνέτασσε τα σύμφωνα συμβίωσης βεβαίωνε έναντι 150 ευρώ, ώστε να αποτραπεί η απέλαση των γυναικών. Ο δικηγόρος χρησιμοποιούσε τα σύμφωνα συμβίωσης μαζί με άλλα δικαιολογητικά για την έκδοση αδειών παραμονής των γυναικών. Οι δυό τους είχαν αναζητηθεί το περασμένο καλοκαίρι, χωρίς να εντοπιστούν.

Το καλοκαίρι, μία από τις γυναίκες του κυκλώματος προσέγγισε αστυνομικό που προσποιούνταν τον πελάτη, σε στριπτιτζάδικο της Αθήνας, και του ζήτησε να την κεράσει ποτό, ενώ στη συνέχεια του πρότεινε να πάνε στο πατάρι του καταστήματος προκειμένου να του χαρίσει έναν «σπέσιαλ χορό», υπονοώντας με αυτόν τον τρόπο την παροχή σεξουαλικών υπηρεσιών.

Ο αστυνομικός συμφώνησε, της έδωσε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 60 ευρώ και πήγαν στο διαμορφωμένο χώρο. Εκεί η χορεύτρια έβγαλε όλα τα ρούχα της και, όπως περιγράφεται στη δικογραφία, λίκνιζε το κορμί της πάνω στα επίμαχα σημεία του σώματος του αστυνομικού, προτρέποντας και εκείνον να κάνει το ίδιο.

Την ίδια ώρα, άλλοι αξιωματικοί της αστυνομίας πραγματοποίησαν έφοδο στο κατάστημα, συλαμβάνοντας τον αρχηγό «Πέτροβιτς» και την υπαρχηγό «Ιρίνα». Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν επίσης χειρόγραφες σημειώσεις με ονόματα γυναικών και κωδικούς αριθμούς. Από τα τέλη Σεπτεμβρίου 2017 ο ιδιοκτήτης στριπτιζάδικου στη Μύκονο προσέλαβε, έναντι αμοιβής, άγνωστο αριθμό γυναικών από τον αρχηγό του κυκλωματος, με σκοπό την εκπόρνευσή τους σε πελάτες του καταστήματος.

Το ίδιο συνέβη και σε παρόμοια επιχείρηση στο Βραχάτι Κορινθίας, όπου οι γυναίκες υποχρεώνονταν σε ερωτικές περιπτύξεις σε κοντινά ξενοδοχεία. Αντίστοιχος εικάζεται πως ήταν ο μηχανισμός και σε δύο στριπτιζάδικα στη Μαραθόπολη Μεσσηνίας, όπως και στην Καρδίτσα, ωστόσο, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν ισχυρές ενδείξεις, δεν αποδείχθηκε κάτι κατά τη διάρκεια των ελέγχων. Παρ’ όλα αυτά, και σε αυτές τις περιπτώσεις σχηματίσθηκαν δικογραφίες για «διευκόλυνση ακολασίας», οι οποίες διαβιβάστηκαν στις κατά τόπους εισαγγελικές αρχές.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.