«Χρυσοθήρες» στα ελληνικά νησιά: ψάχνουν την άμμο και βγάζουν πάνω από 1.000 ευρώ τη μέρα!

«Χρυσοθήρες» στα ελληνικά νησιά: ψάχνουν την άμμο και βγάζουν πάνω από 1.000 ευρώ τη μέρα!

Όταν οι παραλίες αδειάσουν, συνήθως μετά τον Σεπτέμβριο, κάνουν την εμφάνισή τους οι σύγχρονοι χρυσοθήρες, ψάχνοντας με μηχανήματα ανίχνευσης μετάλλων και εξετάζουν βήμα - βήμα τις παραλίες.

Τι βρίσκουν; Από σκουλαρίκια, κέρματα, βραχιόλια και δαχτυλίδια μέχρι κινητά τηλέφωνα και πορτοφόλια! Σε ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα, εντοπίζονται και αρχαία νομίσματα!

Ένας από τους σύγχρονους κυνηγούς θησαυρών μίλησε στην εφημερίδα αναφέροντας ότι το μεροκάματα αγγίζει τα 300 με 400 ευρώ.

Ωστόσο, σύμφωνα με το star.gr, στα κοσμοπολίτικα τουριστικά θέρετρα όπως είναι η Μύκονος ή η Σαντορίνη, το μεροκάματο μπορεί να αγγίξει και τα 1.500 ευρώ, αφού συνήθως τα αντικείμενα που βρίσκονται είναι αξίας.

«Αρκετοί που διαμένουν κοντά σε παραθαλάσσιες περιοχές ασχολούνται με την αναζήτηση πολύτιμων αντικειμένων στις παραλίες. Από το να κάθονται στα καφενεία, αγοράζουν ένα ανιχνευτικό μηχάνημα και βγάζουν μεροκάματο στις παραλίες. Γνωρίζω άτομα που δεν κάνουν καμία εργασία αλλά επιβιώνουν άνετα με αυτό τον τρόπο. Δεν είναι βέβαια εύκολο να πλουτίσεις από αυτό. Κάποιοι, όμως, έχουν καταφέρει να αποκτήσουν αρκετά χρήματα» δήλωσε ο κυνηγός θησαυρών, που δε θέλησε να αποκαλύψει την ταυτότητά του.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.