Έξι πράγματα που δεν πρέπει να πεις ποτέ σε μια εργαζόμενη μαμά

Έξι πράγματα που δεν πρέπει να πεις ποτέ σε μια εργαζόμενη μαμά

Η επιστροφή στη δουλειά μετά από την άδεια εγκυμοσύνης και λοχείας δεν είναι ποτέ εύκολη όπως εύκολη δεν είναι και η απόφαση να μείνεις σπίτι και να μην δουλέψεις μέχρι τα παιδιά να μεγαλώσουν λίγο.

Η καθημερινότητα για όλες τις μαμάδες αλλάζει, αλλά οι εργαζόμενες μαμάδες νιώθουν τις περισσότερες τύψεις. Είτε αφήνουν τα παιδιά στη γιαγιά ή σε κάποιον έμπιστο επαγγελματία, οι ώρες μακριά από το σπίτι είναι δύσκολες, ειδικά όταν ακούν πικρόχολα σχόλια για την απόφασή τους να δουλέψουν. Ποια είναι αυτά;

«Ουσιαστικά τα παιδιά σου μεγαλώνουν με κάποιον άλλο»: Όχι, τα παιδιά σου τα φροντίζει κάποιος άλλος μέχρι να επιστρέψεις σπίτι. Εσύ είσαι η μαμά είτε λείπεις όλη μέρα είτε είσαι διαρκώς εκεί. Αυτό που έχει σημασία είναι ο ποιοτικός χρόνος μαζί τους.
«Είναι ανάγκη να δουλέψεις;»: Κάποιες φορές οι λόγοι δεν είναι οικονομικοί. Μια γυναίκα μπορεί να έχει ανάγκη να είναι εκτός από καλή μαμά και καλή επαγγελματίας. Δεν είναι κάτι δεδομένο εξάλλου εν έτει 2016;

«Τα παιδιά θέλουν τη μαμά τους συνέχεια»: Ναι, τους λείπει η μαμά τους αλλά δεν την θέλουν συνέχεια. Κάνεις το καλύτερο που μπορείς για αυτό έχεις αποφασίσει να επιστρέψει στη δουλειά.

«Χάνεις πράγματα από την καθημερινότητά τους»: Ναι, αλλά όταν επιστρέφεις στο σπίτι αισθάνεσαι πιο ξεκούραστη και πιο χαρούμενη!

«Είναι πιο δύσκολο να είσαι όλη μέρα μαζί τους»: Μα ούτε οι μαμάδες που δεν δουλεύουν είναι όλη μέρα μαζί τους. Τα παιδιά πηγαίνουν σχολείο κι έχουν διάφορες δραστηριότητες, δεν είναι 24 ώρες την ημέρα με τους γονείς τους.

«Αν δεν θέλεις να αφιερώσεις χρόνο, γιατί αποφάσισες να κάνεις παιδιά;»: Αφιερώνεις χρόνο και μάλιστα ποιοτικό, αλλά κάποιος πρέπει να πληρώσει και τους λογαριασμούς!

Πηγή: joytv.gr

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.