Πρώην φοιτήτρια για τον καθηγητή «Φακελάκη»: «Πλήρωσα 300 ευρώ για να περάσω μάθημα»

Πρώην φοιτήτρια για τον καθηγητή «Φακελάκη»: «Πλήρωσα 300 ευρώ για να περάσω μάθημα»

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για τη δράση του καθηγητή των ΤΕΙ Σερρών. Πρώην φοιτήτρια είχε πληρώσει 300 ευρώ για να περάσει μάθημα.

Σοκ έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις για τον καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών που επί σειρά ετών ζητούσε «φακελάκι» από τους φοιτητές ή ακόμα και σεξουαλικά ανταλλάγματα για να τους περάσει στα μαθήματα.

Όπως είπε μία γυναίκα που αποφοίτησε πριν από τέσσερα χρόνια από το συγκεκριμένο ΤΕΙ, την ίδια την είχε προσεγγίσει το επίμαχο φροντιστήριο, με το οποίο «έκανε τις δουλειές» ο κατηγορούμενος καθηγητής, μέσω Facebook. Στο μήνυμα που είχε λάβει γινόταν σαφές πως εάν γραφόταν στο φροντιστήριο, θα περνούσε στο μάθημα του καθηγητή.

«Μου είχαν ξεκαθαρίσει από την αρχή ότι η επιτυχία ήταν σίγουρη», είπε η γυναίκα μιλώντας στον ΑΝΤ1 και συμπλήρωσε πως, «ούτε θυμάμαι πόσες φορές με είχε κόψει στο μάθημα».

Το ποσό που πλήρωσε εκείνη για να περάσει το εν λόγω μάθημα ήταν 300 ευρώ και ερωτηθείσα γιατί δεν έκανε καταγγελία, απάντησε: «τότε αυτό που με ενδιέφερε ήταν να πάρω το πτυχίο μου».

Και συνέχισε: «Ήξερα ότι δε θα γινόταν κάτι αν πήγαινα μόνη μου», είπε, επιβεβαιώνοντας τις μαρτυρίες που θέλουν τους φοιτητές να μη μιλούσαν εξαιτίας του φόβου τους μήπως χάσουν μαθήματα ή πτυχίο εξαιτίας της καταγγελίας, αλλά και τους καθηγητές που λένε πως ποτέ δεν προχωρούσε η υπόθεση νομικά, λόγω του ότι δεν γίνονταν καταγγελίες. Ωστόσο, όπως δήλωσε η κοπέλα ερωτηθείσα σχετικά, «τώρα σκέφτομαι να πάω στις Αρχές».

Η πρώην φοιτήτρια επιβεβαίωσε ότι και η ίδια είχε ακούσει για σεξουαλικές παρενοχλήσεις από μέρους του καθηγητή, όπως αυτήν που έκανε μία φοιτήτρια στο δελτίο του ΑΝΤ1.

Σχετικά με το κατά πόσο το ζήτημα ήταν γνωστό στους υπόλοιπους καθηγητές, η γυναίκα ανέφερε ότι ήξεραν τι συμβαίνει και συμπλήρωσε ότι, «όταν το λέγαμε στους καθηγητές, μας έλεγαν ότι δεν μπορούμε να κάνουμε ‘πλάτες’», καθώς και ότι «χωρίς επώνυμη καταγγελία δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι». Τέλος, επιβεβαίωσε ότι, «ακουγόταν πως είχε σχέσεις με κάποιον πολιτικό».

Δείτε το βίντεο

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.