Με αυτούς τους τρόπους ο σκύλος μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα ζωής του ανθρώπου

Με αυτούς τους τρόπους ο σκύλος μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα ζωής του ανθρώπου

Ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου χωρίς αμφιβολία.

Η συντροφιά ενός σκύλου είναι ένας υπέροχος τρόπος για να νιώθετε χαρούμενοι. Η σχέση μεταξύ σας αποτελείται από έναν ιδιαίτερο δεσμό, που δεν θα βρείτε πουθενά αλλού στη ζωή σας. Ωστόσο, οι σκύλοι προσφέρουν κάτι παραπάνω από μια καλή διάθεση -μπορούν να βελτιώσουν την ψυχική σας ευεξία. Αν λοιπόν σκέφτεστε να υιοθετήσετε έναν σκύλο, οι παρακάτω λόγοι μπορούν να σας βοηθήσουν στην απόφασή σας.

Βελτιωμένη διάθεση
Έχει αποδειχθεί από ερευνητές ότι η συντροφιά ενός σκύλου τονώνει τη διάθεσή μας και μας κάνει να νιώθουμε χαρούμενοι. Αρχικά, οι σκύλοι μειώνουν με φυσικό τρόπο τα συμπτώματα της κατάθλιψης και βοηθούν τους ανθρώπους να έχουν μια πιο θετική οπτική στη ζωή. Εκτός από αυτό όμως, βοηθούν επίσης στη μείωση των επιπέδων στρες και αυξάνουν την ποσότητα της ωκυτοκίνης στον οργανισμό μας -που είναι αυτή που μας χαρίζει την αίσθηση χαλάρωσης και ευεξίας που χρειαζόμαστε.

Αυξημένη παραγωγικότητα
Από τη στιγμή που θα υιοθετήσετε, θα ξέρετε ότι θα έχετε ένα πλάσμα, το οποίο θα εξαρτάται από εσάς ως προς τη φροντίδα του – τροφή, βόλτες, περιποίηση και άλλα. Ένας σκύλος χρειάζεται επίσης, όπως και εμείς, τακτική ιατρική φροντίδα. Συνεπώς, αποτελεί ένα σημαντικό κίνητρο, για να σηκωθείτε το πρωί από το κρεβάτι, να κινητοποιηθείτε και να μπείτε σε ένα πρόγραμμα, κάτι που με μαθηματική ακρίβεια αυξάνει το επίπεδο της παραγωγικότητάς σας. Αν λοιπόν αποκτήσετε κατοικίδιο, είναι πολύ πιθανό στο μέλλον να συνειδητοποιήσετε ότι είστε πιο δραστήριοι μέσα στη μέρα, απ’ ότι πριν.

Υγιέστερη καρδιά
Αν έχετε έναν σκύλο, ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια είναι η καθημερινή του βόλτα. Και καθώς βγάζετε εκείνον έξω, βγαίνετε και εσείς και χωρίς να το καταλάβετε, ασκήστε, βοηθώντας έτσι στη βελτίωση της καρδιαγγειακής σας υγείας και της φυσικής σας κατάστασης. Καθώς οι σκύλοι σας παρασέρνουν στην κίνηση και στη ζωντάνια, σας κάνουν να νιώθετε πιο ευδιάθετοι – αυξάνουν λοιπόν το προσδόκιμο ζωής και την υγεία της καρδιάς σας.

Μειωμένη αίσθηση μοναξιάς
Η παρουσία ενός σκύλου στο σπίτι είναι συνεχής. Και αυτό το στοιχείο μπορεί να είναι εξαιρετικά σημαντικό για όσους έχουν την τάση να νιώθουν απομονωμένοι από άλλους ανθρώπους – όπως οι ηλικιωμένοι ή οι εσωστρεφείς έφηβοι. Οι ιδιοκτήτες σκύλου νιώθουν ότι έχουν συνέχεια μια συντροφιά δίπλα τους, ότι τους ακούνε, όταν θέλουν να μιλήσουν για τις ανησυχίες και τα προβλήματά τους.

Λιγότερες αλλεργίες
Οι έρευνες έχουν δείξει ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν με σκύλο παρουσιάζουν λιγότερες αλλεργίες αργότερα στη ζωή τους. Αν λοιπόν έχετε παιδιά ή εγγόνια στο σπίτι, σκεφτείτε τα πλεονεκτήματα που μπορείτε να τους προσφέρετε, υιοθετώντας έναν σκύλο. Αφήστε τα να παίζουν μαζί του, αρκεί μετά να πλένουν τα χέρια τους προσεκτικά, πριν αγγίξουν φαγητό ή το πρόσωπό τους. Όχι μόνο θα τους προσφέρει άπλετο γέλιο και διασκέδαση, αλλά θα ωφελήσει και την υγεία τους μακροπρόθεσμα.

Όταν αποφασίζετε να υιοθετήσετε έναν σκύλο, συνήθως σκέφτεστε τις αναμνήσεις και τις εμπειρίες που θα ζήσετε δίπλα του. Όμως, δεν συνειδητοποιείτε ότι θα ωφεληθείτε και με μυριάδες άλλους τρόπους από αυτή την ξεχωριστή σχέση. Μαθαίνοντας να νοιάζεστε και να τον φροντίζετε, αυξάνετε και την σωματική, συναισθηματική και ψυχική σας ευεξία. Εδικά όσο τα χρόνια περνούν και η σχέση σας γίνεται όλο και πιο βαθιά.

Πηγή: enallaktikidrasi

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.