Tι απαγορεύεται να κάνει ένας μουσουλμάνος σε αμερικανικό αεροπλάνο

Tι απαγορεύεται να κάνει ένας μουσουλμάνος σε αμερικανικό αεροπλάνο

Απίστευτα πράγματα που δεν τα φαντάζεστε...

Οι περιπτώσεις που θα διαβάσεις παρακάτω θα μπορούσαν να ερμηνευτούν από τους ψυχιάτρους και ως περιπτώσεις «ψύχωσης»…

Γιατί από τη στιγμή που βρισκόμαστε μέσα σε ένα αεροσκάφος όλοι οι μύχιοι φόβοι μας βγαίνουν στην επιφάνεια: όλες οι αεροπορικές τραγωδίες (ή αγωνίες) που έχουμε παρακολουθήσει στον κινηματογράφο, σε ερασιτεχνικά βιντεάκια ή στην τηλεόραση ως ειδήσεις βγαίνουν στην επιφάνεια και μας κάνουν να ιδρώνουμε.

Ακόμη και ο ψύχραιμος άνθρωπος αισθάνεται περίεργα εάν ο διπλανός του στο αεροπλάνο φοράει την αραβική μαντήλα. Η παράνοια στο μεγαλείο της.

Όπως σε αυτό το παράδειγμα.

Το θέμα όμως είναι να καταφέρουμε να υπερνικήσουμε αυτούς τους φόβους μας (ή να τους αντιμετωπίζουμε), αλλιώς η τρομοκρατία θα έχει καταφέρει να επιτελέσει τον σκοπό της, χωρίς καν να καταφύγει σε πράξεις βίας.

Να λοιπόν τι απαγορεύεται να κάνει ένας μουσουλμάνος μέσα σε ένα αμερικάνικο αεροπλάνο.

Να ζητήσει νερό

Δύο Μουσουλμάνες αναγκάστηκαν να κατέβουν από μια πτήση της American Airlines συνοδεία οπλισμένων αστυνομικών, όταν ένας ιπτάμενος συνοδός δήλωσε πως τον κάνουν να αισθάνεται «ανασφαλής». Η μία από τις δύο, η Niala Mohammad, δήλωσε πως η πτήση παρέμενε προσγειωμένη επί πέντε ώρες στο αεροδρόμιο του Μαϊάμι λόγω μιας ακύρωσης και πως τους απαγορεύτηκε να αγοράσουν νερό και τρόφιμα. Όταν παραπονέθηκαν τους ζητήθηκε να αποχωρήσουν από το αεροπλάνο. Οι American Airlines τελικώς τις επιβίβασαν στην επόμενη πτήση για τον προορισμό τους και τις αποζημίωσαν με ένα credit voucher 200 δολαρίων και ένα voucher για τρόφιμα 24 δολαρίων.

Να ζητήσει από τον μπροστινό να ανασηκώσει το κάθισμά του

Τον Απρίλιο, ζητήθηκε από μια μουσουλμάνα σομαλικής καταγωγής που φορούσε μαντήλα, να αποχωρήσει από ένα αεροπλάνο στο αεροδρόμιο του Σικάγο όταν ζήτησε από τον μπροστινό της να ανασηκώσει το κάθισμά του.

Όταν οι αστυνομικοί ρώτησαν την αεροσυνοδό στην πύλη εάν υπήρξε κάποιος λόγος που η γυναίκα αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το αεροπλάνο απάντησε «όχι» και πως «δεν αισθανόταν η ίδια άνετα» με τον συνεπιβάτη της.

Να έχει ίδιο ονοματεπώνυμο με κάποιον άλλον

Ο Syed Adam Ahmed είναι ένας εξάχρονος Καναδός υπήκοος. Τον περασμένο Μάρτιο δεν του επετράπη να επιβιβαστεί σε μια πτήση της Air Canada επειδή το ονοματεπώνυμό του συμπεριλαμβάνεται στη λίστα «ταξιδιωτών υψηλού κινδύνου».

Παρότι δεν δόθηκε εξήγηση η οικογένειά του πιστεύει πως το γεγονός συνέβη επειδή πρέπει να μοιράζεται το ίδιο ονοματεπώνυμο με ένα ύποπτο για τρομοκρατικές πράξεις.

Να μιλά αραβικά

Ένας Ιρακινός πρόσφυγας στις ΗΠΑ αναγκάστηκε να κατέβει τον Απρίλιο από μια πτήση των Southwest Airlines, ύστερα από ένα τηλεφώνημά του στην οικογένειά του στη Βαγδάτη. Μόλις ολοκλήρωσε την κλήση του ο Khairuldeen Makhzoomi, όπου ενημέρωσε τον θείο του για το δείπνο με κοτόπουλο που είχε με τον γραμματέα του ΟΗΕ Ban Ki-moon, του ζητήθηκε να αποβιβαστεί επειδή κάποιος επιβάτης «ανησύχησε» επειδή θεώρησε πως «έκανε σχόλια που πρέπει να ήταν απειλητικά».

Κι άλλες αεροπορικές ιστορίες ισλαμοφοβικής τρέλας στην επόμενη σελίδα.

Να μοιάζει μουσουλμάνος

Μια πενταμελής οικογένεια αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον περασμένο Απρίλη την πτήση της United Airlines λίγο πριν την απογείωση στο αεροδρόμιο του Σικάγο.
Το πλήρωμα έκανε λόγο για «λόγους ασφαλείας», χωρίς όμως να δώσει ικανοποιητικές εξηγήσεις. Η Eaman-Amy Saad Shebley που ταξίδευε με τον άντρα της και τα τρία παιδιά τους, ρώτησε τον πιλότο εάν έπεσαν θύματα διακρίσεων για να πάρει την απάντηση πως η απόφαση ελήφθη για «θέμα ασφάλειας της πτήσης».

Να έχει αραβικό ονοματεπώνυμο

Ένας μουσουλμάνος αναγκάστηκε να αποχωρήσει από μια πτήση των American Airlines τον Ιούνιο επειδή στοχοποιήθηκε δημοσίως από μια αεροσυνοδό, η οποία από τα μεγάφωνα του αεροσκάφους έκανε την ανακοίνωση «Mohamed Ahmed, θέση 25-A: θα σε βλέπω». Εννοείται πως η αεροσυνοδός δεν έκανε καμία άλλη ανακοίνωση για κανέναν άλλο επιβάτη.

Να ιδρώνει

Ένα ζευγάρι μουσουλμάνων κατηγόρησε τις Delta Air Lines για «ισλαμοφοβία» επειδή τους ζητήθηκε να εγκαταλείψουν την πτήση από το Παρίσι προς το Σινσινάτι.
Ο Faisal και η Nazia Ali δήλωσαν πως αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το αεροσκάφος επειδή το πλήρωμα παρατήρησε πως «ίδρωναν και επαναλάμβαναν τη λέξη “Αλλάχ”», γεγονός που οι ίδιοι το αρνούνται.

Να λύνει ασκήσεις στα μαθηματικά

Μια φοιτήτρια οικονομικών απομακρύνθηκε από μια πτήση των American Airlines επειδή ένας συνεπιβάτης της εσφαλμένα ερμήνευσε τις εξισώσεις που έλυνε στα αραβικά και την υποψιάστηκε για τρομοκράτη.

Bonus από αγγλικό αεροδρόμιο

Να διαβάζει βιβλίο

Μία μουσουλμάνα υπάλληλος του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας αναγκάστηκε να ανακριθεί σύμφωνα με τους αντιτρομοκρατικούς νόμους επειδή ένα μέλος του πληρώματος κατήγγειλε πως διάβαζε ένα συριακό βιβλίο τέχνης.

Η Faizah Shaheen συνελήφθη από την αστυνομία του Νότιου Γιορκσάιρ στο αεροδρόμιο του Ντονκάστερ, ενώ επέστρεφε από το γαμήλιο ταξίδι της στη Μαρμαρίδα της Τουρκίας στις 25 Ιουλίου. Το αστείο της υπόθεσης είναι πως εργάζεται για την ψυχική υγεία των μουσουλμάνων εφήβων, ώστε να προλαμβάνεται η ριζοσπαστικοποίησή τους.

Η αστυνομία την ανέκρινε επί 15 λεπτά, σύμφωνα με το Πρόγραμμα 7 του Αντιτρομοκρατικού νόμου, λόγω της απόφασής της να διαβάζει το βραβευμένο βιβλίο «Η Συρία μιλάει: τέχνη και πολιτισμός από την πρώτη γραμμή».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.