Αυτή είναι η πιο διεφθαρμένη χώρα!

Αυτή είναι η πιο διεφθαρμένη χώρα!

Και δεν είναι η Ελλάδα...

Η πιο διεφθαρμένη χώρα του κόσμου είναι… η Μεγάλη Βρετανία, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Ρομπέρτο Σαβιάνο, τον άνθρωπο που πέρασε μια δεκαετία αποκαλύπτοντας τις εγκληματικές ενέργειες της ιταλικής μαφίας.

Ο 36χρονος πλέον συγγραφέας του μπεστ-σέλερ με τίτλο «Γόμορρα» ζει υπό αστυνομική προστασία από το 2006, όταν προχώρησε στις αποκαλύψεις για τη δράση των μελών της Καμόρρα.

«Εάν σας ρωτήσω ποια είναι η πιο διεφθαρμένη χώρα του κόσμου μάλλον θα πείτε το Αφγανιστάν, ίσως η Ελλάδα, η Νιγηρία, η Νότια Ιταλία. Εγώ θα σας πως ότι είναι το Ηνωμένο Βασίλειο», σημείωσε ο Σαβιάνο, μιλώντας στο Hay Literary Festival στην Ουαλία.

«Δεν είναι η γραφειοκρατία, δεν είναι η αστυνομία, δεν είναι καν η πολιτική. Η διαφθορά βρίσκεται στην οικονομία. Το 90% των ιδιοκτητών του κεφαλαίου στο Λονδίνου έχει offshore. Το μικροσκοπικό νησί Jersey και τα Cayman είναι οι πυλώνες του οικονομικού εγκλήματος στην Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο. Για αυτό είναι σημαντικό για μένα να βρίσκομαι εδώ σήμερα και να σας μιλάω επειδή το θέλω. Πρόκειται για εσάς, για τις ζωές σας για την κυβέρνησή σας», τόνισε ο Σαβιάνο.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.