Αξιολάτρευτος! Ο σκύλος που είναι… δήμαρχος σε πόλη

Αξιολάτρευτος! Ο σκύλος που είναι... δήμαρχος σε πόλη

Όλοι σπεύδουν να τον θαυμάσουν.

Πόσες φορές αισθανθήκαμε άσχημα όταν κάποιος που δεν θεωρούμε άξιο ή ικανό (για να μην πούμε και τίποτα χειρότερο) κέρδισε τις εκλογές και έγινε πρωθυπουργός, πρόεδρος ή δήμαρχος; Πολλές μάλλον. Μήπως θα ήταν καλύτερα τα πράγματα αν ακολουθούσαμε το παράδειγμα της Idyllwild στην Καλιφόρνια;

Η μικρή πόλη της δυτική πολιτείας έχει για δήμαρχο έναν σκύλο. Συγκεκριμένα, ένα Golden Retriever. Ο Maximus Might Dog Mueller II (ονοματάρα για σκύλο, ε;), ή απλά δήμαρχος Max, βρίσκεται σε αυτή την θέση για πέντε χρόνια. Για την ακρίβεια ο θείος του έγινε πρώτα δήμαρχος το 2012.

«Πριν από πέντε χρόνια αποφασίσαμε να εκλέξουμε τον πρώτο μας δήμαρχο», λέει η επικεφαλής προσωπικού του δημάρχου Max, Phyllis Mueller.

«Έπρεπε να είσαι δημότης, αλλά δεν μπορούσες να βάλεις υποψηφιότητα. Το κατοικίδιο σου όμως μπορούσε. Στην ψηφοφορία, 14 σκύλοι και 2 γάτες ήταν υποψήφιοι και αποφασίσαμε τα έσοδα των εκλογών να δοθούν σε καταφύγια ζώων. Οπότε κάθε ένας που ψήφιζε πλήρωνε συγχρόνως και ένα δολάριο».

Ο Max κυκλοφορεί συχνά στην πόλη με το αγροτικό του αυτοκίνητο (δεν το οδηγάει) και προσπαθεί να αναμιχθεί με τους ψηφοφόρους του. Και να ευχαριστήσει τους τουρίστες που έρχονται να τον δουν.

«Ο ρόλος του είναι να κάνει τον κόσμο καλύτερο, προσφέροντας αγάπη και κάνοντας καλές πράξεις», δήλωσε η Mueller. «O δικός μου ρόλος είναι να τον βοηθάω, οπότε καταλαβαίνετε ότι κάνουμε πραγματικά την δουλειά του δημάρχου».

Οι κάτοικοι της πόλης τον λατρεύουν. Γι’ αυτό κι ο Max θα παραμείνει ισόβιος δήμαρχος. Και μετά όλο και κάποιος άλλος θα βρεθεί να τον αντικαταστήσει…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.