Συνελήφθη 19χρονος για πορνογραφία ανηλίκων

Συνελήφθη 19χρονος για πορνογραφία ανηλίκων

Χιλιάδες αρχεία εικόνας και βίντεο πορνογραφικού υλικού βρέθηκαν στο σπίτι 19χρονου στη Βόρεια Ελλάδα.

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος σε βάρος 19χρονου για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του αμερικανικού οργανισμού NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children), σύμφωνα με τα οποία εντοπίστηκε στην ελληνική επικράτεια χρήστης του διαδικτύου, που κατείχε και πρόσφερε προς διαμοιρασμό αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, ενώ από την άμεση ψηφιακή – διαδικτυακή αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι μέρος των επίμαχων ηλεκτρονικών ιχνών αντιστοιχούν σε σύνδεση καταχωρημένη στην οικία του 19χρονου σε περιοχή της Βορείου Ελλάδoς.

Κατόπιν των ανωτέρω, στις 20 Σεπτεμβρίου κλιμάκιο αστυνομικών διενήργησε έρευνα στην οικία του, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4 σκληροί δίσκοι, οι οποίοι εξήχθησαν από δύο ηλεκτρονικούς υπολογιστές, και συσκευή έξυπνου κινητού τηλεφώνου (smartphone) με κάρτα SIM.

Κατά την διάρκεια των ερευνών ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του 19χρονου στην υπόθεση, ενώ στην κατοχή του ανευρέθηκαν χιλιάδες αρχεία εικόνας και βίντεο πορνογραφικού υλικού.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκε σε Ανακριτή.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για τη διενέργεια εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.