Καμίνης: «Εκατοντάδες άτομα περιφέρονται στην Αθήνα και κάνουν την ένεσή τους δημόσια»

Καμίνης: «Εκατοντάδες άτομα περιφέρονται στην Αθήνα και κάνουν την ένεσή τους δημόσια»

Την άποψή με αφορμή τον θάνατο του ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου εξέφρασε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, καταγγέλοντας την αδιαφορία της Πολιτείας για τους ναρκομανείς.

Χρήση ναρκωτικών δεν υφίσταται πια στο Πεδίον του Aρεως, αλλά απλώθηκε σε όλη την υπόλοιπη Αθήνα, με εκατοντάδες ναρκομανείς να κάνουν την ένεσή τους και τη χρήση δημόσια, ενώ δημόσια γίνεται και το εμπόριο ναρκωτικών, σημείωσε.

Ο δήμαρχος Αθηναίων κατήγγειλε δε ότι στις επανειλημμένες οχλήσεις του για το θέμα αυτό συνάντησε την αδιαφορία της Πολιτείας. «Εκατοντάδες άτομα περιφέρονται στην Αθήνα και κάνουν την ένεσή τους δημόσια (…) πολλά χρόνια χτυπώ και τις πόρτες του υπουργείου Δικαιοσύνης και του υπουργού Υγείας, που δεν καταδέχτηκε καν να μού απαντήσει, είχα ζητήσει την παραίτηση Τόσκα και δυστυχώς δικαιώθηκα καθυστερημένα» σημείωσε ο κ. Καμίνης.

O Γιώργος Καμίνης δήλωσε ότι είναι ευθύνη της Πολιτείας να φροντίσει τους τοξικοεξαρτημένους: «Είναι και θέμα αστυνομικής καταστολής, αλλά και θεραπείας, είναι άρρωστοι, και πρέπει κάποιος να τους φροντίσει».

Χρειάζεται, εξήγησε ο δήμαρχος Αθηνών, καλύτερη αστυνόμευση, και ειδικά για τους χρήστες που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο θα πρέπει να γίνουν χώροι εποπτευόμενης χρήσης ναρκωτικών ουσιών όπως γίνεται σε μεγάλες πόλεις αντί να τρύπιουνται… Θα πρέπει να τους υποδέχονται εκεί κοινωνικοί λειτουργοί και να τους ωθούν στην απεξάρτηση.

Ο κ. Καμίνης αποσαφήνισε ότι «υπάρχει πτώση στη βαριά εγκληματικότητα αλλά και η ελαφριά εγκληματικότητα δεν είναι κάτι αμελητέο, πορτοφολάδες, διαρρήξεις, ληστείες όπως εκείνη στο κοσμηματοπωλείο».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.