Εφιάλτες στο αεροπλάνο που γνωρίζουν μόνο οι πιλότοι

Εφιάλτες στο αεροπλάνο που γνωρίζουν μόνο οι πιλότοι

Καλύτερα να μη γνωρίζουν οι επιβάτες.

Πριν βρεθεί ένας πιλότος πίσω από το κόκπιτ ενός αεροσκάφους, περνάει μια απαιτητική εκπαίδευση, αλλά κάθε πτήση αποτελεί μια πρόκληση καθώς μπορεί να συμβούν πολλά αναπάντεχα…

Ένας χρήστης του Reddit έθεσε το εξής ερώτημα προς τους πιλότους: “Ποιες είναι οι πιο τρομακτικές στιγμές στην καριέρα σας που οι επιβάτες δεν έμαθαν το παραμικρό;”.

Το Business Insider δημοσιεύει εννέα από τις απαντήσεις που έδωσαν πιλότοι, που σίγουρα προκαλούν αμηχανία…

1. Απώλεια ηλεκτρικής ενέργειας

Πιλότος ενός Airbus 320, θυμάται τη στιγμή που το αεροσκάφος έχασε την ηλεκτρική ενέργεια, στα 23.000 πόδια. “Φανταστείτε να οδήγηση με 100 km / h σε αυτοκινητόδρομο και ξαφνικά όλα τα παράθυρα σας να καλυφθούν, να χάσετε την ένδειξη στο κοντέρ, να καταρρεύσουν όλα τα ηλεκτρικά συστήματα, και να μην αντιδρά το γκάζι και το φρένο…”.

2. Τοξικές αναθυμιάσεις στο πιλοτήριο

Δεν είναι κάτι ασυνήθιστο. Τοξικές αναθυμιάσεις μπορεί να διαρρεύσουν στο πιλοτήριο με αποτέλεσμα οι πιλότοι να νιώθουν ζάλη και να βρίσκονται σε κατάσταση ναυτίας. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η επικοινωνία με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας δεν είναι αποτελεσματική.

3. Αναίσθητοι πιλότοι

Κατά τη διάρκεια μιας πτήσης με σοβαρές αναταράξεις, ο πιλότος, έπεσε αναίσθητος από τον αγκώνα συγκυβερνήτη του – τον χτύπησε κατά λάθος από το ισχυρό τράνταγμα. Ευτυχώς, όλοι στο πιλοτήριο αντέδρασαν καλά, χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό και ο πιλότος ξύπνησε έπειτα από λίγη ώρα.

4. Τα σύννεφα τέφρας είναι πιο επικίνδυνα από ότι πιστεύουν οι επιβάτες

Η ηφαιστειακή τέφρα μπορεί να αποτελέσει σοβαρή απειλή για τα αεροσκάφη καθώς μπορεί να προκαλέσει ηλεκτρονικές βλάβες. Ένας πιλότος ανέφερε στο Reddit, ότι είχε κατευθυνθεί μέσα σε ένα σύννεφο τέφρας που “ξέρασε” η Αίτνα και παρέμεινε μέσα σε αυτό για 20 λεπτά, πριν πραγματοποιήσει κάθοδο έκτακτης ανάγκης.

5. Έπεσε ξαφνικά το παράθυρο του πιλοτηρίου

Ένας χρήστης ανέφερε ένα τέτοιο περιστατικό, αλλά όπως είπε έγινε αφότου το αεροσκάφος είχε προσγειωθεί. Φυσικά, αν συνέβαινε την ώρα της πτήσης, μπορεί η ιστορία να ήταν διαφορετική.

6. Απειλή για βόμβα

Αν και το περιστατικό δεν έχει διασταυρωθεί, πιλότος σε μια υπερατλαντική πτήση, ισχυρίζεται ότι υπήρξε απειλή για βόμβα λέγοντας ότι το μόνο που μπορούσε να κάνει ήταν να ελπίζει ότι ήταν φάρσα. Οι επιβάτες δεν είχαν ιδέα.

7.Παραλίγο σύγκρουση στον αέρα

Μερικές φορές γίνονται λάθη και από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Ένας πιλότος ανέφερε ότι αυτός είναι ένας από τους χειρότερους εφιάλτες του.

8.Παραλίγο σύγκρουση στον αεροδιάδρομο

Ένα εφιαλτικό σενάριο που επίσης μπορεί να συμβεί.

9. Ορατότης μηδέν

Πιλότος περιγράφει τη στιγμή που λίγο πριν προσγείωση, έπεσαν πάνω σε “τοίχο” από καταρρακτώδη βροχή, χάνοντας κάθε ορατότητα. Αφού ξεπεράστηκε το πρόβλημα έπειτα από λίγη ώρα, οι πιλότοι είδαν ένα ελικόπτερο μπροστά τους… “Ήταν οι πιο τρομακτικές στιγμές στην καριέρα μου”, λέει.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.