Αίτημα της Ένωσης Άθεων: «Να κατέβει η εικόνα του Χριστού από το ΣτΕ στη συζήτηση για τα θρησκευτικά»

Αίτημα της Ένωσης Άθεων: «Να κατέβει η εικόνα του Χριστού από το ΣτΕ στη συζήτηση για τα θρησκευτικά»

Δεν θέλουν την εικόνα μέσα στην αίθουσα.

Αίτημα να κατέβουν οι θρησκευτικές εικόνες από τη αίθουσα της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας υπέβαλε η Ένωση Άθεων και πέντε πολίτες ενόψει της αυριανής συζήτησης αιτήσεων ακυρώσεων που αφορούν στο μάθημα των Θρησκευτικών.

Αν και η νομολογία μέχρι τώρα αποφαίνεται αρνητικά ο πρόεδρος του ΣτΕ Αθανάσιος Ράντος καλείται να αποφασίσει για το θέμα πριν την έναρξη της συζήτησης στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο των πέντε αιτήσεων που αφορούν στο μάθημα των θρησκευτικών, τον τρόπο διδασκαλίας του, τον υποχρεωτικό εκκλησιασμό και την καθημερινή προσευχή.

Η Εκκλησία της Ελλάδας, η Εκκλησία της Κρήτης και ο «Πανελλήνιος Σύνδεσμος Θεολόγων «Καιρός» για την Αναβάθμιση της Θρησκευτικής Εκπαίδευσης» έχουν ταχθεί υπέρ του μαθήματος των θρησκευτικών και κατά της κατάργησης της προσευχής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο στις αιτήσεις ακύρωσης όσο και στις παρεμβάσεις τίθενται ζητήματα κατοχύρωσης της θρησκευτικής ελευθερίας σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και το άρθρο 16 του Συντάγματος που αφορά την Παιδεία, κ.λπ.

Η ανάρτηση από την Ένωση Άθεων Ελλάδας:

http://

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.