
Συνεχίζεται η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο.
Τουρκικά κατασκοπευτικά και οπλισμένα μαχητικά F-16 και F-4 προέβησαν σε δεκάδες παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου σε μεγάλες περιοχές του Αιγαίου την Τρίτη.
Τρία κατασκοπευτικά CN-235, ένα ελικόπτερο και τέσσερα μαχητικά σε σχηματισμό των δύο F-16 και δύο F-4, παραβίασαν σε 47 περιπτώσεις τον εναέριο χώρο σε περιοχές του βορειοανατολικού, κεντρικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου. Από τις 47 παραβιάσεις που καταγράφηκαν, οι 45 έγιναν από τα τρία κατασκοπευτικά και οι άλλες δύο από τον σχηματισμό των τεσσάρων μαχητικών, δύο εκ των οποίων ήταν οπλισμένα.
Εκτός τις 47 παραβιάσεις, τα συνολικά επτά τουρκικά αεροσκάφη προέβησαν σε τέσσερις παραβάσεις του FIR Αθηνών.
Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.
Τελευταίες Ειδήσεις
- Το σχέδιο «Αρμαγεδδών»: Πώς ο Τραμπ έχει εξασφαλίσει ότι δεν θα πεθάνει αν ξεσπάσει πυρηνικός πόλεμος (vids)
- Ποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα… πηδήξουν από το καράβι για τα «μάτια» του Αλέξη Τσίπρα
- Ο Πάνος Ρούτσι θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο Σύνταγμα – Συνεχίζει την απεργία πείνας ζητώντας απαντήσεις για τα αυτονόητα