
Σοκ στη Ρόδο: Άρπαξε το τιμόνι για να τους ρίξει στον γκρεμό - Τους έσωσε το αυτοκίνητο
Η υπόθεση στη Ρόδο προκαλεί σοκ, καθώς αποκαλύπτονται νέες λεπτομέρειες για το περιστατικό που εκτυλίχθηκε το βράδυ της 21ης Απριλίου, όταν ένας 45χρονος εν διαστάσει σύζυγος φέρεται να επιχείρησε να ρίξει στον γκρεμό τη 34χρονη γυναίκα και το ανήλικο παιδί τους, κατά τη διάρκεια διαδρομής με αυτοκίνητο. Οι εξελίξεις αποτυπώνουν μια επικίνδυνη κατάσταση που εκτυλίχθηκε εν κινήσει, με τη γυναίκα να δίνει κυριολεκτικά μάχη στο τιμόνι για να αποφύγει την τραγωδία. Το περιστατικό αποκτά ακόμη πιο δραματική διάσταση από το γεγονός ότι η αποτροπή του ενδεχόμενου δυστυχήματος φαίνεται να οφείλεται σε τεχνικό χαρακτηριστικό του οχήματος, καθώς ενεργοποιήθηκε το σύστημα start stop και έσβησε ο κινητήρας την κρίσιμη στιγμή.
Ρόδος: Η μάχη στο τιμόνι με παιδί στο αυτοκίνητο
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η 34χρονη είχε μεταβεί με το όχημά της στην κατοικία της μητέρας του 45χρονου, προκειμένου να παραλάβει το παιδί τους, ηλικίας 3,5 ετών. Κατόπιν αιτήματός του, τον επιβίβασε στο αυτοκίνητο και ξεκίνησαν τη διαδρομή, με το παιδί να βρίσκεται στο πίσω κάθισμα. Το περιστατικό εκτυλίχθηκε επί της οδού Ακροπόλεως, όταν ο 45χρονος, που καθόταν στη θέση του συνοδηγού, φέρεται να άρπαξε το τιμόνι και να επιχείρησε να το στρίψει προς την πλευρά γκρεμού.
Η οδηγός αντέδρασε άμεσα, στρέφοντας το όχημα προς την αντίθετη κατεύθυνση, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την εκτροπή. Κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης για τον έλεγχο του τιμονιού, προκλήθηκε φθορά στον καθρέφτη διερχόμενου οχήματος στο αντίθετο ρεύμα, γεγονός που δείχνει τη σφοδρότητα της κατάστασης και το πόσο κοντά βρέθηκαν σε ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα.
Ρόδος: Δεύτερη απόπειρα και η καθοριστική παρέμβαση του start stop
Η ένταση δεν σταμάτησε εκεί. Λίγο αργότερα, και ενώ το όχημα βρισκόταν ακόμη εν κινήσει, ο 45χρονος σηκώθηκε από τη θέση του συνοδηγού και επιχείρησε να πάρει εκ νέου τον έλεγχο του αυτοκινήτου. Συγκεκριμένα, έβαλε το πόδι του στα πεντάλ και προσπάθησε να πατήσει το γκάζι, με στόχο να επιταχύνει και να προκαλέσει εκτροπή προς τον γκρεμό.
Ωστόσο, η εξέλιξη δεν ήταν αυτή που επιδίωκε. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τη στιγμή εκείνη ενεργοποιήθηκε το σύστημα start stop του οχήματος, με αποτέλεσμα να σβήσει ο κινητήρας και να μην καταστεί δυνατή η επιτάχυνση. Το γεγονός αυτό αποδείχθηκε καθοριστικό, καθώς αποτράπηκε μια πιθανή τραγωδία με μητέρα και παιδί μέσα στο αυτοκίνητο.
Η πτώση σε χαράδρα και οι κατηγορίες
Μετά το περιστατικό, ο 45χρονος αποβιβάστηκε από το όχημα, όμως η υπόθεση δεν έληξε εκεί. Σύμφωνα με τα στοιχεία, επέστρεψε στο ίδιο σημείο οδηγώντας δικό του αυτοκίνητο, με το οποίο εξετράπη της πορείας του και κατέληξε σε χαράδρα βάθους περίπου 60 μέτρων. Ο ίδιος εντοπίστηκε τραυματισμένος και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου νοσηλεύεται.
Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε αυτοτραυματιστεί με αιχμηρό αντικείμενο, συγκεκριμένα πολυεργαλείο, πριν ή μετά την πτώση. Έκτοτε νοσηλεύεται στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου, ενώ σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, επικίνδυνη οδήγηση και ενδοοικογενειακή βία.
Η υπόθεση βρίσκεται υπό την εποπτεία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ρόδου, με τις αρχές να εξετάζουν όλες τις πτυχές του περιστατικού και να διερευνούν τα κίνητρα του 45χρονου, σε μια υπόθεση που αναδεικνύει τη σοβαρότητα περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας.
Τελευταίες Ειδήσεις
- «Για να το συνδέσω με την Ιθάκη»: Το επικό σκίτσο του Πετρουλάκη για το νέο κόμμα Τσίπρα, για το οποίο μιλούν όλοι σήμερα
- Τα Μερομήνια προβλέπουν «σκληρό» καλοκαίρι: Ποιος θα είναι ο πιο δύσκολος μήνας
- Τεκτονικές αλλαγές σε νέα δημοσκόπηση: Τα 2 κόμματα που εξαφάνισε ο Τσίπρας με το καλημέρα